Barna: Nu vă jucaţi cu USR PLUS, suntem aici să guvernăm, nu plecăm acasă

DE Valentin Mirică | Actualizat: 01.09.2021 - 16:42
Foto: Facebook

Pentru USR PLUS, toate opţiunile sunt pe masă, a afirmat, miercuri, copreşedintele formaţiunii Dan Barna, care a lăsat să se înţeleagă că una dintre opţiuni ar fi inclusiv aceea a unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului.

SHARE

"Am avut o discuţie cu colegii mei din grupul parlamentar şi cu conducerea USR PLUS şi pot să vă spun că, pentru noi, toate opţiunile sunt pe masă. Literal, toate opţiunile sunt pe masă. Vom vedea cum vor evolua discuţiile în orele care urmează şi la şedinţa de guvern din această seară", a declarat vicepremierul Dan Barna la Parlament, la finalul unei şedinţe a parlamentarilor USR PLUS.

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu către Bebino: 50 de ani să-ți dea ăștia, sclavule. Tu i-ai legat pe toți

El susţine că USR PLUS nu este împotriva dezvoltării locale, însă PNDL, aşa cum este prezentat în acest moment, "este un program exact cum le-am avut pe cele două anterioare de la Liviu Dragnea, în care vorbim doar de risipă de bani şi hoţie, şi nu dezvoltare".

"Noi considerăm că e important să avem reguli, considerăm că important să avem transparenţă şi am propus nişte amendamente pe care le-am transmis acum colegilor din coaliţie la ordonanţa respectivă tocmai pentru a avea detalii foarte clare despre cum sunt alocaţi aceşti bani, şi anume a nu mai da bani discreţionar, distribuiţi politic, aşa cum, din păcate, am făcut în cele două programe anterioare", a adăugat Barna.

Potrivit copreşedintelui USR PLUS, o problemă majoră este legată de PNDL ca resursă de dezvoltare şi o alta de funcţionarea coaliţiei, respectiv de decizia comun agreată, pentru că "susţinerea acestui guvern se bazează pe toate cele trei partide din coaliţie, inclusiv pe cele 80 de voturi din Parlament ale USR PLUS".

"Noi luni am convenit în coaliţie că vom transmite amendamentele în corpul ordonanţei, ceea ce am făcut astăzi. Or, faptul că ne-am trezit cu această forţare evidentă în care s-a introdus pe ordinea de zi suplimentară surpriză în cadrul şedinţei, este un lucru care evident a determinat reacţia", a arătat el.

Dan Barna spune că discuţiile vor continua şi, în funcţie de poziţia premierului, USR PLUS "va adopta o poziţie sau alta". "Am spus, şi în urma discuţiilor cu parlamentarii, toate opţiunile sunt pe masă", a adăugat liderul formaţiunii, care a menţionat că avizul de la Ministerul Justiţiei nu a fost transmis pentru Programul "Saligny".

În opinia sa, "tactica ameninţărilor" cu Corpul de control, lucru întâmplat în timpul mandatului lui Vlad Voiculescu, "este departe de a da credibilitate acestui premier în fruntea acestui guvern".

Întrebat dacă în opţiunile USR PLUS se află o moţiune de cenzură, Dan Barna a spus: "Exact aceasta a fost discuţia avută cu colegii parlametari. Toate opţiunile sunt pe masă".

Citește și: Britanicii, după retragerea SUA: „Suntem gata să lansăm atacuri împotriva ISIS-K”

USR PLUS se va reuni miercuri seară într-o şedinţă a Biroului Naţional, "pentru a lua deciziile necesare în funcţie de ceea ce se va întâmpla în şedinţa de guvern", a anunţat Dan Barna.

"Repet, nu vă jucaţi cu USR PLUS, suntem aici să guvernăm, nu plecăm acasă, nu ne dăm bătuţi şi vom rămâne până la sfârşit, pentru că avem în spate un electorat care ne-a cerut lucrul acesta", a arătat el. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te