Atac la #șîeu. Dragnea: noi facem autostrăzi, voi faceți circ !

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.03.2019 - 15:11

Șeful PSD a lansat un atac virulent la mișcarea prin care se cere autostrăzi pentru Moldova.

SHARE

 "Nişte şmecheri care, vezi Doamne, fac ei un metru de autostradă. La ora 12.30 a început lucrul la prima autostradă din Moldova. Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei ţipă, noi dezvoltăm România. Dacă tot avea banii ăştia, putea să dea la nişte case de copii, să îi doneze undeva. A zis 'Plec să văd dacă s-au început lucrările' şi a plecat spre Bucureşti. Numai că legea aprobată este pentru autostrada Târgu Mureş - Iaşi. Totul este circ. Rămâne la determinarea noastră sa spunem românilor adevărul. Nu vă cer altceva, nu vă cer să minţiţi, nu vă cer să manipulaţi. Să spuneţi oamenilor ce se întâmplă şi oamenii să judece. Altfel îi lăsăm doar pe aceşti circari", a afirmat Dragnea.  

În „Programul de guvernare al PSD” pe perioada 2017 – 2020, există o serie de angajamente în materie de autostrăzi. Niciunul respectat.  

Programul de guvernare: „Tronsonul Tg. Mureş – Tg. Neamţ (Valoarea  estimată: 2942 mil. Euro, FEN+BS); Perioadă realizare SF + PT: 2017-2019”. Realitatea:Nu există acest Studiu de Fezabilitate. Pe 5 februarie 2019, Compania de Drumuri a publicat licitația pentru Completarea Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș - Târgu Neamț, un tronson cu o lungime de 21 km.   

Programul de guvernare: „Tronsonul Tg. Neamţ – Iaşi – Ungheni (Val. estimată: 1.129 mil. Euro. Perioadă execuție lucrări: 2019 – 2022”. Realitatea: Nicăieri pe acest tronson nu se contruiește nimic. S-a anunțat că va fi o autostradă cu taxă.  

Programul de guvernare:Autostrada Sibiu-Piteşti. Realitatea: Abia a fost desemnat primul constructor pentru cel mai ușor tronson. Urmează contestațiile. Lucrările ar putea începe la final de 2020.  

Programul de guvernare: Finalizarea autostrăzii Sebeş – Turda. Perioada: 2017. Realitate: Cu un an jumătate întârziere a fost dat în folosință jumătate din tronson. Pe cealaltă, încă, se lucrează  

Programul de guvernare: Sibiu – Braşov (737,22 mil Euro). Perioada: 2017 – 2020 Realitate: Inexistentă.   Programul de guvernare: Comarnic – Braşov (997,75mil. Euro). Perioada: 2017 – 2022. Realitate:A fost propusă pentru Parteneriat Public Privat. Nicio șansă să înceapă lucrările înainte de 2022 când trebuia, de fapt, finalizată.   Programul de guvernare: Finalizarea autostrăzii Lugoj-Deva. Perioada: 2017. Realitatea: Încă se lucrează pe un tornson unde, deocamdată, nu se găsesc soluții pentru stabilizarea carosabilului.     

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.