Anunțul lui Ciolacu care ar putea „detona” coaliția PSD-PNL: De astăzi, dansul în doi s-a terminat!

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.04.2024 - 13:51
Anunțul lui Ciolacu care ar putea „detona” coaliția PSD-PNL: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! - Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Anunțul lui Ciolacu care ar putea „detona” coaliția PSD-PNL: „De astăzi, dansul în doi s-a terminat!” După eșecul răsunător cu „varianta Cîrstoiu” la Primăria Capitalei, liderii PSD-PNL au luat o decizie care ar putea marca începutul sfârșitului pentru coaliția de guvernare.

SHARE

Anunțul coaliției de a merge pe „drumuri separate” spre Primăria Capitalei este un mesaj care bulversează din nou electoratul celor două formațiuni.

Anunțul lui Ciolacu care ar putea „detona” coaliția PSD-PNL: De astăzi, dansul în doi s-a terminat!

Președintele PSD și premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț „tăios” care ar putea duce chiar la ruperea coaliției. Mai mult, cele două partide aliate „împotriva naturii” trebuie să explice acum electoratului cu anume vor transmite mesaje „împreună” la Sectoare, însă la Capitală merg separat.

„Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția #orectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat care, în loc de soluții, aveau de ales acum doar între incompetență și circ!

Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București!

Citește și: Iohannis „strâmbă din nas” după decizia PSD și PNL de a merge separat spre Primăria Capitalei

Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol, dar mai multe soluții la problemele zilnice cu care se confruntă.

Îi mulțumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă.

De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”, a transmis Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: De unde „fură” procente Firea și Burduja? Cine va avea mai mult de pierdut: Nicușor Dan sau Piedone?

Primul „plan” al Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea anunță că va redeschide toate şantierele blocate de Nicușor Dan, acest lucru fiind așteptat inclusiv de „rechinii imobiliari”, însă această „primă măsură” anunțată de candidata PSD pentru Primăria Capitalei nu va rezolva, ba din contră va amplifica și mai mult una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă Capitala - traficul rutier.

„Mulțumesc pentru încredere! Împreună vom lupta pentru dreptul bucureştenilor la o viață mai bună, într-un oraş civilizat.

Citește și: Burduja, candidat PNL la primăria București: doctor la 33 ani, Are 460.000$ datorii și 3 locuințe

Voi redeschide toate şantierele blocate şi voi reda curățenia şi frumusețea Capitalei. Vom avea, din nou, cele mai mari investiții în şcoli, transport, protecția mediului, infrastructură, termoficare, spitale, instituții de cultură”, spune Gabriela Firea.

Cîrstoiu n-a fost niciodată „cea mai bună soluție”

Senatorul PSD Vasile Dîncu și unul dintre cei mai influenți lideri ai social-democraților susţine că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu, înseamnă că s-a căutat "soluţia cea mai bună", ceea ce denotă "mai multă flexibilitate"

Întrebat dacă desemnarea lui Cătălin Cîrstoiu, candidat comun al alinaţei PSD-PNL, a fost o decizie greşită, Dîncu a răspuns: "Nu ştiu dacă a fost o decizie greşită, dar a fost probabil legată de următoarea tendinţă - avem mereu tendinţa să visăm în politică, să ne ferim de ideologic, să spunem că trebuie candidaţi independenţi.

Se pare că asta înseamnă întoarcerea la politic. Până la urmă, fiecare partid va reuşi în măsura în care se poate proiecta într-o campanie electorală".

Gabriela Firea are „un electorat disciplinat”

"Gabriela Firea are electoratul ei, un electorat pe care l-a moştenit o parte din perioada când era primar general, cu proiectele pe care le-a făcut ea, şi are şi electoratul PSD, care, după părerea mea, aşa cum îl ştiu eu, nu migrează atât de uşor la alţi candidaţi.

Este cel mai disciplinat. PSD are scorul cel mai mare între partide. Dacă îşi păstrează votul politic, câştigă. Marea bătălie într-o campanie electorală, până la urmă, este pentru nehotărâţi", a spus Dîncu.

Întrebat dacă PSD va plăti pentru decizia luată în privinţa candidatului pentru Primăria Capitalei, Dîncu a explicat că, pentru deciziile luate, "conducerea partidului va plăti pentru rezultatele din acest an".

"Cu siguranţă luăm în calcul, atunci când vom trebui să facem o dare de seamă, pentru ceea ce am făcut noi ca şi conducere a partidului, vom vedea ce am făcut la locale, la europarlamentare, la prezidenţiale. Doar rezultatele contează când facem evaluarea conducerii, nu contează încercările.

Putem să avem mai multe încercări, putem să încercăm variante, ipoteze. Cred că doamna Firea a fost tot timpul pregătită să candideze. De trei ani de zile şi-a făcut campanie, este un politician responsabil. Bănuiesc că, în afară faptului că s-a pierdut un pic de timp, doamna Firea va fi încântată probabil.(...) Campania este pentru mobilizarea electoratului şi chiar asta vom face", a adăugat Vasile Dîncu.

El a respins ipoteza potrivit căreia o înfrângere a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, l-ar "ajuta" pe Marcel Ciolacu, din punct de vedere politic, să îşi elimine un rival din partid.

"Marcel Ciolacu nu are rivali în partid, În acest moment suntem o conducere colectivă. Este prima dată când se întâmpla asta în PSD şi nu ne eliminăm unii pe alţii, ci, pur şi simplu, ne promovăm unii pe alţii în diverse locuri. Nu susţin această ipoteză legată de faptul că în cazul în care unul dintre noi, dacă pierde alegerile, înseamnă că este eliminat din lupta pentru putere. La noi, lupta pentru conducere se duce pe alte principii", a afirmat Dîncu.

Senatorul PSD a admis, însă, că pentru a nu se fi ajuns în situaţia renunţării, în ultimul moment, la un candidat comun PSD-PNL şi promovării unui candidat propriu ar fi trebuit făcute din timp sondaje şi pregătiţi candidaţii.

"Din păcate, nu ne-am gândit din timp la această alianţă. Asta este greşeala noastră, a tuturor. N-am pregătit poate acest lucru. La Bucureşti s-a mai întâmplat să aibă loc schimbări bruşte şi să intervină candidaţi în ultimul moment şi să câştige. Nu vorbim de stabilitatea partidelor, ci de a societăţii. Nu cred că afectează societatea românească faptul că noi ne răzgândim la un candidat sau altul. Este pur şi simplu alegerea noastră. 

Dacă e să ne sancţioneze electoratul, ne va sancţiona. Dar nu cred. Înseamnă că am căutat soluţia cea mai bună. Şi faptul că ştim chiar să renunţăm la o opţiune, dacă era greşită, arată mai multă flexibilitate, după părerea mea. Asta înseamnă că şi în alte situaţii, nu suntem atât de consecvenţi încât să perseverăm în greşeli", a declarat Dîncu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te