FAKE NEWS Pe urmele lui Becali: Antena 3 și Gâdea promovează Ivermectina, varianta pentru animale

DE Mircea Marian | Actualizat: 28.01.2021 - 23:54

Mihai Gâdea l-a intervievat, miercuri seara, pe Mihai Budeanu, de la trupa 3rei Sud-Est, care a susținut că s-a vindecat cu ivermectină. În studio se afla medicul Monica Pop, cunoscută prin opoziția ei la vaccinul anti-COVID.

SHARE

După interviu, site-ul Antenei 3 a promovat o știre cu titlul: “Mihai Budeanu (3SE) s-a vindecat de COVID cu Ivermectină, recomandată de dr. Alexie: Medicamentul m-a salvat de la moarte, mi s-au dat doar 5% şanse de supravieţuire".

Dialogul, așa cum este el prezentat pe site-ul Antenei 3, s-a desfășurat între Gâdea și Budeanu, cu o scurtă intervenție a medicului Monica Pop.

Mihai Budeanu a ausținut, fără nici o probă științifică, că ivermectina l-a salvat. “Ivermectina am luat-o la început, când eu mă simţeam foarte rău şi luând această Ivermectină, starea mea începea să se îmbunătăţească. Am stat tot timpul la pat. După 5-6 zile, am început să-mi revin, să pot să respir normal. Nu am avut efecte secundare, absolut niciunul. Pot să vă spun că sunt în viaţă. Dacă era să se întâmple ceva...", a susținut el.

Budeanu a recunoscut că a folosit o variantă a ivermectinei care se recomandă animalelor. 

Gâdea a încurajat acest mesaj, explicând că medicamentul Ivermectină a trecut de comisia de specialitate de avizare din Ministerul Sănătăţii pentru a se începe testele clinice, spre a fi utilizat.

Și Monica Pop l-a lăudat pe Budeanu pentru că a folosit acest tratament: “Ne bucurăm că sunteţi în viaţă şi că v-a folosit, dacă v-a folosit acest medicament. Eu cred că orice fel de pas înainte este un pas pozitiv“.

Abia la final, Gâdea i-a îndemnat pe telespectatori să folosească ivectermina doar la sfaturile unui “specialist“. 

Avertismenul autorității veterinare

Autoritatea Sanitară Veterinară avertizează oamenii să nu ingereze medicamente de uz veterinar care conțin ivermectină, „medicamentul minune anti-COVID” promovat de Gigi Becali și antivacciniști, pentru că pot avea „consecințe grave asupra sănătății umane”.

În România pot fi comercializate doar produse medicinale veterinare autorizate pentru comercializare de către Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar (ICBMV) din subordinea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor sau care sunt autorizate prin procedură centralizată, în baza Regulamentului (CE) nr. 726/2004. Produsele medicinale veterinare autorizate pentru comercializare sunt înscrise în  Nomenclatorul produselor medicinale veterinare autorizate în România, publicat pe site-ul ICBMV - http://www.icbmv.ro/ro/nomenclator-produse ”, a precizat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)  într-un comunicat publicat marți seară.

ANSVSA a arătat că există studii clinice pe oameni, care nu sunt încă finalizate, privind utilizarea ivermectinei în combaterea infecției cu coronavirus și că numai după ce respectivele studii vor fi finalizate, în funcție de rezultatele obținute, pot sta la baza depunerii unor cereri de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor de uz uman pe bază de ivermectină.

PE URMELE FAKE NEWS este o campanie despre propaganda prorusă și antioccidentală din România. Cum funcționează,cine și de ce o răspândește, cum poate fi demontată și prevenită. Un proiect realizat de echipa Newsweek România și susținutde Asociația Inițiativa Jurnaliștilor de Investigație (AIJI).

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te