Agentul României la Curtea de Justiţie a UE, demis de Darius Vâlcov

DE Mircea Marian | Actualizat: 18.05.2018 - 04:10

Agentul guvernamental la Curtea de Justiţie a UE, Horaţiu Radu, a fost demis după un scandal într-o şedinţă de guvern condusă, de facto, de Darius Vâlcov, condamnat penal în primă instanță, au declarat surse guvernamentale pentru Newsweek România.

SHARE

Darius Vâlcov, care dirija şedinţa Executivului, s-ar fi supărat, de fapt, pe Cristian Winzer, secretar de stat în ministerul Afacerilor Europene, care venise fără să ştie ce conţin amendamentele la legea parteneriatului public-privat, arată sursele citate. 

Winzer ar fi dat vina pe Horaţiu Radu, căruia i s-ar fi reproşat că are prea multe observaţii. La scurt timp după acest incident, Liviu Dragnea a declarat public că Horaţiu Radu blochează actele Guvernului Dăncilă. „Mai este un domn la MAE care se opune la tot ce vine de la Guvern. O să-i propun premierului să avem o analiză serioasă a tuturor celor din guvern care au blocat acte”, a precizat liderul PSD.

La încă două zile după această ameninţare a lui Dragnea, guvernul a numit un nou agent guvernamental la Curţii de Justiţie a UE, în persoana lui Costin Radu Canţăr, un fost avocat specializat în divorţuri. 

Încă un controversat

Secretarul de stat Winzer, care a dus la schimbarea lui Horaţiu Radu, este el însuşi un personaj controversat. Winzer a fost numit mai întâi consilier al ministrului pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, apoi, la începutul lunii august, a fost promovat în funcţia de secretar de stat pentru relaţii interinstituţionale şi juridice.  

El a obţinut diploma de Drept la Universitatea din Bucureşti, urmând apoi un master în „Ştiinţe penale“ la universitatea privată Nicolae Titulescu şi a trecut şi pe la Colegiul Naţional de Apărare. 

Înainte să ajungă în Guvern, avocatul Cristian Winzer pleda asiduu pe Facebook împotriva şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. „Eu zic că este cazul şi momentul să fie schimbată. Urgent! Curaj, domnule profesor Tudorel Toader“, scria Winzer pe Facebook pe 28 februarie 2017.
_____________

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -