A doua zi de audieri a miniştrilor din Cabinetul Cîţu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.03.2020 - 07:08

Comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului continuă, miercuri, audierea candidaţilor propuşi să facă parte din Cabinetul Cîţu.

SHARE

Audierile pentru Guvernul Cîţu au început marţi şi au primit avize pozitive miniştrii propuşi la Apărare, Mediu şi Agricultură şi avize negative cei propuşi la Finanţe, Justiţie şi Dezvoltare.

Miercuri, potrivit programării, de la ora 10.00, va apărea în faţa comisiilor reunite Bogdan Gheorghiu, propus la Ministerul Culturii, care la ultimele audieri a fost avizat negativ.

De la ora 11.00, este programată audierea lui Lucian Bode, propus la Ministerul Transporturilor. Apoi, de la ora 12.00, este programată audierea lui Victor Costache, propus la Ministerul Sănătăţii, iar de la ora 13.00 are loc audierea lui  Ionuţ Stroe, propus la Ministerul Sportului.

Ultimele două audieri de miercuri sunt ale Monicăi Anisie, propusă la Ministerul Educaţiei, şi a Violetei Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, informează News.ro.

Toţi candidaţii care vor fi audiaţi miercuri au primit avize negative când au fost propuşi să facă parte din Guvernul Orban II.

Audierile vor avea loc şi joi, iar data pentru votul de învestire nu a fost încă stabilită.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, Birourile Permanente stabilesc data şedinţei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului, luând totodată măsuri pentru convocarea deputaţilor şi senatorilor. Data primirii programului şi a listei Guvernului este în acest caz 28 februarie.

Luni, echipa de negocieri a PNL formată din Cîţu, liderii de grup, preşedintele şi vicepreşedinţii partidului a început negocierile pentru asigurarea unei majorităţi în Parlament.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Articolul 89 din Constituţie prevede că după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -