Vitamina D, cu d de la dictatură

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 08.02.2019 - 02:36

Vitamina D este prezentată, pe acele site-uri unde bolile sunt tratate cu felii de ceapă în șosete și usturoi în nas, ca fiind „vitamina minune“ ce oferă protecție împotriva unor forme de cancer, a infarctului, a bolii Alzheimer, a diabetului sau chiar a depresiei.

SHARE

Dar specialiștii din sănătate nu sunt tocmai de acord cu aceste „beneficii“, căci nu există studii care să demonstreze că o administrare excesivă a vitaminei ar face cu adevărat bine. Și, prin urmare, specialiștii recomandă prudență în administrarea unor suplimente de vitamina D.

Practic, Liviu Dragnea nu putea alege, atunci când a vrut să fie din nou zeflemitor cu propiul popor, o vitamină mai potrivită pentru situația sa politică. Să ne amintim. Referindu-se la faptul că tot el a alocat, în bugetul pentru 2019, sume mărite pentru serviciile secrete, liderul PSD s-a apărat ipocrit: „I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită pentru toți copiii din România de vitamina D, este tot un program de siguranță națională“.

Ei bine, da, vitamina D este însuși Liviu Dragnea.

Omul acesta, de care se lipește tot mai des expresia „dictator de carton“, a obținut cel mai bun  scor electoral al PSD, după Iliescu, prezentându-se exact ca acest controversat supliment: promitea să rezolve toate problemele românilor mărindu-le fără discernământ pensiile și salariile, micșorându-le, fără bază reală, impozitele, construindu-le, fără acoperire, spitale regionale, autostrăzi, școli, grădinițe.

Practic, Liviu Dragnea a câștigat cu un program de guvernare minune – și care i-a minunat pe economiști – ce promitea să alunge tot răul din viața noastră, inclusiv depresia de a trăi într-o țară înapoiată.

Și a fost exact pe dos. Bugetarii au simțit, pentru doi ani, o învigorare a salariului, dar nu toți, iar asta a crescut ura din sistemul de stat între cei privilegiați peste noapte și cei care nu, pensionarilor li s-a ridicat pensioara, dar inflația a cam acoperit până la urmă această creștere. Economia a crescut, într-adevăr, pe consum, dar asta a fost ca o petrecere în care am băut și am mâncat creditul de la bancă, iar acum începe să ne doară capul de la mahmureală și de la spaima că nu vom avea de unde plăti înapoi.

Dar pentru cei mai mulți, vitamina Dragnea s-a dovedit o vitamină toxică, care i-a scos în stradă, de furie, sau din țară, cu totul, de disperare.Vitamina minune s-a dovedit o țeapă, la care renunță acum până și foștii aliați ai „dictatorului de carton“, tovarășii de ticăloșie care caută, deja, o altă vitamină electorală.

Vitamina D mai este cunoscută și ca „vitamina Soarelui“. Ce potrivire frumoasă, nu-i așa? Căci da, admnistrarea unui tratament legal corect, care să-l scoată de la putere pe Liviu Dragnea, nu ar face decât să aducă, în sfârșit, soarele și pe strada noastră

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te