USR, cu viteză spre 5%. Cum aruncă liderii partidului în derizoriu acuzațiile aduse PNL - PSD

DE Petre Bădică | Actualizat: 25.11.2022 - 15:30

Orice subiect adus în lumină de mass-media este, în secunda doi, atins de USR, care îl încarcă politic. Asta arată o pană de idei și absența unui discurs care să ajungă la votanți.

SHARE

USR a devenit de ceva vreme al doilea partid din opoziție, fiind cotat cu 7 - 9% din intențiile de vot. După plecarea lui Cioloș din partid, probabil sunt și mai jos. Iar după cum au abordat precamapania pentru alegerile din 2024 au toate șansele să nu se oprească aici.

Liderii USR fac o greșeală de începători în ale politicii. În loc să lase un subiect/investigație de presă să curgă de la sine, din pixul jurnalistul, liderii USR se aruncă asupra lui pentru a-l confisca. Ce obțin? Voturi? Simpatie populară? Evident, nu. Dimpotrivă, oferă posibilitatea celor acuzați să se apere invocând o dispută politică.


Cîteva exemple din ultima vreme:


Cătălin Drulă și-a câștigat simpatia și a devenit șeful USR pentru lucrurile bune făcute la Ministerul Transporturilor. A deschis unele șantiere anchilozate și mereu a exista sentimentul că știe despre ce vorbește. În loc să stea toată ziua pe autostrăzile nefăcute ale patriei unde Grindeanu îi dă suficientă muniție, Drulă alege să posteze pe FB sperând să ia voturi preluând din mers subiectele zilei.

Citește și: Cum mor sabotorii războiului lui Putin: împușcați, spânzurați, aruncați de la balcon sau înecați


A scris sindicatul Europol despre licitația cu BMW. În loc să nu intre în joc și să dea posibilitatea adversarilor să spună că e un atac politic, Drulă duce dosarul la Parchetul lui Kovesi. Nu se găsește teza lui Bode de doctorat în format electronic, Drulă cere demisia ministrului fără să mai aștepte ca jurnaliștii sau experții CNATDCU ori ai Universității B. Bolyai să relizeze o investigație independentă.

Mă uit la postările lui Drulă și văd mii de aprecieri și de distribuiri. Ar fi păcat ca Drulă să creadă că așa se măsoară intenția de vot. Degeaba ești numărul 1 la tine în bulă, dacă nu aduci la vot oameni măcar de un 10%.
Colegul de partid Cristian Ghinea își face selfiuri la Biblioteca Națională copiind de mână teza lui Bode. O caterincă politică gustată de cei din bula lui. Ghinea și băietii veseli de la Biblioteca Națională au stricat (politizat) subiectul. Jurnalista Emilia Șercan a decis să nu investigheze teza de doctorat a lui Bode copiată de oamenii din USR.
La zile bune distanță de la anunțul jurnalistei, e rândul lui Drulă să ne arată că nu a priceput nimic și îi cere demisia lui Bode pentru plagiat sau BMW-uri.

Citește și: EXCLUSIV 4.000 de copii, abandonați în primele 6 luni ale anului. De 5 ori mai puțini, adoptați


O greșeală face și primarul Clotilde Aramand, omul cu cea mai mare legitimitate din USR după ce a câștigat primăria sectorului 1. Clotilde știe perfect să exploteze subiectul Dan Tudorache - Romprest, are un discurs politic foarte bun pe acest subiect. Când se apucă să îi ceară lui Grindeanu să prezinte o carte pe care acesta a scris-o sau nu le dă votanților prilejul să o întrebe: s-au rezolvat toate probleme din sector?

Liderii USR trebuie să coboare în stradă și să vorbească despre subiectele care îi „macină” pe oameni: facturi, scumpiri, gestionarea crizei cauzată de război. Să fie populiști dacă e cazul pentru că politica e și despre asta. Altfel, riscă să se ducă mai jos spre pragul de 5%.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te