Urmărim cu atenție și îngrijorare. Și?

DE Ramona Ursu | Actualizat: 27.07.2018 - 10:43

De un an și jumătate ne întrebăm cum scăpăm de ei. Cum scăpăm de PSD. Cum facem să nu ne mai conducă o grupare mafiotă care e clar că nu are chef să guverneze cu gânduri bune. În plus, nici nu e scopul lor să guverneze.

SHARE

Scopul lor a fost, încă din momentul 11 decembrie 2016, când au câștigat alegerile, unul singur: să schimbe legile astfel încât să scape de pedepse pentru jaful din bani publici, dar nu numai, și să poată să ne fure în continuare, de data asta acoperiți de lege. Până acum, trecând peste câteva piedici puse de noi, prin proteste în special, gruparea mafiotă și-a bifat în agendă tot ce și-a propus. 

Și, totuși, cum scăpăm de ei? Trebuie să existe o soluție, nu-i așa? N-avem cum să dăm cu țara de gard. Nu se poate să fim nebunii Europei și să ieșim, de facto, din UE. Pentru că, după recentele avertismente ale Comisiei de la Veneția privind legile justiției și codurile penale, așa se traduce ceea ce se întâmplă acum în România. E imposibil să nu ne ajute liderii lumii, să nu vină americanii, serviciile, statele paralele și să facă ceva cu noi, românașii verzi și liberi, astfel încât să ne salveze.
De un an și jumătate ne uităm peste gardul Cotroceniului și ne spunem că sigur acolo există planul. Că dacă nici președintele n-are soluția, atunci cine? Are el sigur toate informațiile, are el consilieri, știe el ce face. Un singur lucru refuzăm să acceptăm. Dacă, cumva, nimeni - nici servicii, nici europe, nici americi, nici state paralele, nici președinte-, nu are soluția?

Dacă a venit momentul în care trebuie să achităm nota de plată pentru dezastrul alegerilor din 2016, când nu ne-a interesat votul nostru? Dacă a venit momentul în care trebuie să înțelegem că nu ai cum să-ți bați joc de democrație și, apoi, să ai pretenția să trăiești în ea?  Ca și cum democrația e un dat de la Dumnezeu și este  musai să beneficiezi și tu de ea.

Urmărim, de un an și jumătate, cu atenție și îngrijorare, tot ce se întâmplă. Și? Atât. Nu avem un plan B. Poate că îl vom avea la următoarele alegeri, dacă vom pricepe că vot înseamnă democrație. Poate că îl vom avea când vom înțelege că, atunci când ești condus de un partid criminal, din stradă nu se pleacă după o victorie de etapă, mizând pe faptul că i-ai convertit pe mafioți la buna-credință. 

Poate că îl vom avea când nu vom mai da PSD încă o șansă. Poate că îl vom avea când vom fi siguri că mizăm pe planul B numai atunci când îl vom ști. Nu când ne vom amăgi că cineva, undeva, sigur îl are și ne va salva. 

Ramona Ursu este senior editor la Newsweek România

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.