Tudorel a confundat „Financial Times” cu „Scânteia”

DE Cătălin Prisacariu | Actualizat: 07.03.2019 - 15:39

Ca toți cetățenii să vadă că partidul e în tot și-n toate, se făcea și o delațiune la gazetă, să nu rămână nears în efigie deviaționistul care întina idealurile comuniste.

SHARE

„O nouă ordine nu înseamnă în niciun caz adaptarea ordinei existente, ci operarea profundelor modificări întrevăzute cu atâta clarviziune de secretarul general al Partidului Comunist Român, tovarășul Nicolae Ceaușescu", scria, în 1978, ca elev de clasa a XII-a, Tudorel Toader, licean la Focșani.

Șase ani mai târziu, în 1984, ca student la Drept la Iași, devenea membru al Partidului Comunist Român.

Iar în 1985, în rapoartele organizației în care era membru se menționa că „tov. Toader T., secretarul organizației ASC a anului IV, arată că activitatea anului IV al Facultății de Drept se circumscrie total hotărârii adunării generale a Biroului Organizației de Bază.", dar și că „de asemenea, aprecieri foarte favorabile asupra modului de participare nu numai numerică, ci, mai ales, calitativă la dezbateri au făcut membrii unei brigăzi a Comitetului Județean Iași al PCR, care au analizat în detaliu această activitate, evidențiind în mod deosebit propagandiștii de anul I și II, tov. Elena Pipernea, respectiv tov. Maria Dvoracek și studenții Coman Daniela, Toader Tudorel, Coman Magda, Ghideanu Carmen ș.a."

În 2019, la 35 de ani după ce a intrat în PCR, tovarășul Tudorel Toader a rămas cu comunismul ceaușist în suflet. Acel comunist în care îți turnai concetățenii dacă întinau ideologia și nu respectau linia partidului.

Iar ca toți ceilalți să vadă că partidul e în tot și-n toate, se făcea și o delațiune la gazetă, să nu rămână nears în efigie deviaționistul.

Sigur, ideal era ca tovarășul căruia i se imputa ceva să-și facă autocritica în fața colectivului și să promită că nu repetă nemernicia. Dar, dacă nu avea atâta simț civic, se trecea la turnătoria publică. Cum azi, însă, nu se mai tipărește "Scânteia" la București iar comunicarea a depășit de mult granițele sătucului nostru est european, tovarășul Tudorel Toader trimite scrisorele de înfierare la „Financial Times".

Kanieț filma.

Citește și Tudorel Toader, sub orice critică: a pârât-o pe Kovesi la „Financial Times" într-o scrisoare critică

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.