Suspecta retragere a domnului Pleșu din viața publică

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 20.04.2019 - 09:31

Domnul Andrei Pleșu a anunțat sec, la finalul unui articol din ”Dilema veche”, că se retrage din viața publică.

SHARE

Omul care, prin inteligența și erudiția lui, a ținut piept atâtor politicieni semi-analfabeți, care visau să ajungă dictatorii României, a decis să se retragă înainte de una dintre cele mai importante bătălii pentru România: alegerile prezidențiale.

E dreptul fiecăruia să ia deciziile pe care le consideră oportune pentru sine și cei apropiați. Nu vreau să fiu intruziv și să comentez prea mult motivele invocate de domnul Pleșu, cu atât mai mult cu cât este vorba de un cărturar pe care-l stimez foarte mult.

Mă limitez doar a spune că aceste motive mi se par… insuficiente. Știu, citind articolele sale, că domnul Pleșu este în permanență agresat de excesele ”corectitudinii politice”, pe care le invocă acum ca stand la baza deciziei sale drastice.

La fel de bine știu că lucrul ăsta nu se întâmplă de ieri de azi, ci de foarte multă vreme, iar domnul Pleșu a avut mereu energia să combată în scris, să lupte cu un ”alt tip de cenzură, mai subtilă și, întrucâtva, mai perfidă (pentru că avea manierele „libertății“), după cum scrie chiar domnia sa în articolul de despărțire. A rămas fără energie într-un an decisiv pentru România? Greu de crezut.

Domnul Pleșu invocă și lipsa finanțării proiectelor intelectuale, care nu respectă principiile corectitudinii politicii. Tot e prea puțin…

Citește și Andrei Pleșu anunță că se retrage din viața publică

Înclin să cred că retragerea are legătură cu ce i s-a întâmplat fiului său, care, am ferma convingere, a fost nici mai mult nici mai puțin decât o victimă a poliției politice săvârșite de regimul Dragnea, prin instituțile de forță pe care le are în subordine.

În acest caz particular mă refer la serviciul secret al Ministerului de Interne, DIPI. Pe ce mă bazez? Pe faptul că Statul polițienesc servil lui Dragnea a desfășurat împotriva fiului lui Andrei Pleșu un întreg arsenal menit a demonstra că este un infractor periculos.

Luni întregi de supraveghere, investigatori sub acoperire, care au încercat să demonstreze că Pleșu junior este un traficant periculos de droguri și o operațiune în forță a poliției și o solicitare de arestare. Aasta în ciuda faptului că „anchetatorii” au putut demonstra doar că suspectul este doar un banal consumator de droguri ușoare (fumător de marijuana).

Țările civilizate dezincriminează consumul de marijuana în scop recreațional, ba chiar folosesc această plantă în scopuri medicale. Să fie foarte clar: ce a făcut Pleșu junior este infinit mai puțin grav decât ce a făcut Dragnea.

Fumatul de marijuana este mult mai puțin grav decât corupția.

Regimul lui Dragnea se luptă cu poliția politică făcută de George Maior (și e foarte bine), dar folosește aceleași metode pe care le incriminează. Că se folosește de milițienii care au găsit microfoane în priza lu’ Carmen Dan fără rezerve.

Care milițieni nu au nicio rezervă să o amenințe pe jurnalista Emilia Șercan, pentru că le scoate la lumină impostura academică în care se bălăcesc porcește.    

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te