Sub asaltul boților și trolilor

DE Sabin Orcan | Actualizat: 23.08.2020 - 10:50

Dezvăluirea noastră despre scheletul din trecutul deputatului USR Stelian Ion – un schelet cu iz penal – a făcut o vâlvă care s-a transformat, cât ai clipi, într-o vâlvătaie.

SHARE

Povestea locuinței ANL obținute acum 15 ani printr-o șarlatanie de către actualul parlamentar și candidat la primărie a stârnit reacții dintre cele mai diverse. Unele dintre ele în funcție de orientarea politică a cititorului, nu de dovezile prezentate. Altele, cele mai multe, par scrise parcă de secția de agitație propagandistică.

În loc să comenteze la obiect – despre neregulile din dosarul acestei repartiții locative dubioase – aplaudacii lui Stelian Ion apelează la trucurile clasice ale celor care nu vor să audă decât ce le convine.

De tip „ce mare lucru e o garsonieră când alții au furat palate?“, „ce e ilegal să păcălești puțin statul?“,
„ce contează asta când omul a luptat împotriva nemernicilor care doreau modificarea legilor penale?“, „de ce apare asta tocmai acum înainte de campania electorală?“, „dar despre ceilalți candidați de ce nu dezvăluiți nimic?“ ș.a.m.d.

Sigur că am putea găsi un răspuns la fiecare dintre aceste obiecții retorice. Dar ele nu schimbă cu nimic fondul problemei. Și anume că, în tinerețea lui, Stelian Ion a recurs la o mică șarlatanie pentru a obține o locuință ANL.

Șarlatania constă în patru acțiuni clare ca lumina zilei: 1) a încheiat un contract de chirie cu propriul tată, pe un spațiu ridicol de 7,5 metri pătrați, pentru a obține punctajul maxim; 2) a depus documente medicale pentru o boală care nu se încadra la handicap grav, așa cum a fost bifat în dosarul întocmit de regia unde lucra mama lui; 3) a depus adeverințe de venituri incomplete și mai mari decât cele prevăzute de lege; 4) a fost înregistrat ca angajat al unei instituții, deși era avocat conform adeverinței de la barou.

În termeni juridici, asta se cheamă înșelăciune, fals și uz de fals. Din fericire pentru actualul politician, faptele s-au prescris. Deci nimeni nu-l mai poate cerceta, judeca sau pedepsi.

Dar probabil cea mai mare minciună este însăși cererea completată cu mânuța lui de tânărul avocat de altădată. În care solicitantul cerea o locuință pentru a-și întemeia o familie, pentru ca ulterior să adauge la dosar acte medicale pentru caz de boală.

În Constanța, orașul pe care Stelian Ion ar vrea să-l conducă după alegerile de luna viitoare, lucrurile se știau mai demult. Se vorbea, pe la colțul străzii, despre relația lui cu fostul baron Radu Mazăre, al cărui reprezentant a fost în câteva procese.

Inclusiv în procese contra jurnaliștilor. Așa cum se știa că, între timp, a fost favorizat de actualul său contracandidat Decebal Făgădău, moștenitorul lui Mazăre, într-un schimb avantajos de locuințe ANL, de la periferie în buricul târgului.

Ce n-au înțeles Stelian Ion și susținătorii săi fanatici – care ne atacă și ne denigrează cu furie de câteva zile încoace – este că jurnaliștii nu sunt nici judecători și nici politicieni.

După cum spunea odată un mare gazetar american, singura noastră sarcină este să scoatem la iveală adevărul. Chiar și cu riscul de a fi linșați pe rețelele de socializare de hoardele de boți și troli ai partidului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te