Șoșoacă și Greta, două cetățene europene cu Rusia în suflet

DE Stelian Negrea | Actualizat: 06.11.2022 - 19:55

Sunt absolut de neînțeles și de condamnat orice urmă de filo rusism la nouă luni de la începutul războiului lui Vladimir Putin în Ucraina.

SHARE

Nu poți accepta crimele comise de ruși în Ucraina indiferent dacă ai avut sau nu un trecut liniștit cu ucrainenii sau dacă ai vreo ideologie pe care vrei să o vâri pe gât tuturor cu o agresivitate rar întâlnită.

Și totuși stridenta și gălăgioasa senatoare Diana Șoșoacă s-a dus cu zâmbetul pe buze la recepția flască oferită de ambasada Rusiei la București pentru a mai încerca o păcăleală atât de imposibil de pus în scenă legată de războiul din Ucraina.

Fosta avocată de divorțuri cu certe veleităiți de mahalagioaică desprinsă din romanele noastre interbelice, Șoșoacă e sinceră cu Rusia în suflet. Întregul ei repertoriu declarativ este pliat 100% pe retorica Kremlinului cu ceva adnotări locale.

Ucrainenii au început acest război, rușii au fost forțați de Occidentul decadent să-l înceapă, România nu are ce căuta în acest război. Totul asezonat cu mult antioccidentalism de duzină dar doar din vârful buzelor.

Fostul ei șef de partid, George Simion, de care pare că s-ar fi desprins iremediabil, ceea ce prea cred, băltea în același tip de discurs.

Acum fie Rusia nu are loc și finanțări pentru atât de mulți români filo ruși, fie e un mărunt joc de a-l ține pe unul ferit și pe celălalt în bătaia puștii. Șoșoacă are mai mereu aerul unei cominterniste opărită că nu se pune cincinalul în aplicare, motiv pentru care ar mai jupui niște burgheji doar, doar ar mai scădea rezistența majorității populației la decadentul Occident.

Occidentul nu a dus niciodată lipsă de tot felul de personagii cărora li s-a urât cu binele, indivizi cu burta plină care încep să-și taie o mână și un picior din lipsă de activitate, pentru că se plictisesc, că sunt autodistructivi, fataliști, ignoranți sau pentru că le place să se autoamăgească cu utopii care nu ar trebui să prindă nici măcar un scenariu de film etc.

A păcălit Stalin cohorte întregi de occidentali dornici să vadă că utopia roșie se implementează la virgulă. Și Ceaușescu a avut o bună perioadă de timp succes la sucit mințile unor occidentali. Numai că noi știam aici cât de crud, criminal și inumam este regimul de aici și ne uitam cu jind și cu inima tremurândă la Occident.

Acum află și occidentalii ce orori și cruzime produce stârvul Uniunii Sovietice în Ucraina zi de zi de nouă luni de zile. De aceea e atât de inexplicabilă și șocantă declarația adolescentei ecologiste mereu nervoase Greta Thunberg că pentru a salva Planeta e nevoie ca Occidentul capitalist și rasist să fie înfrânt.

Înfrânt de către cine? În favoarea cui? Cu ce consecințe? Cum să ajungi să susții cel mai deșănțat și nerușinat discurs filo rusesc, nu direct, chiar din curtea celui pe care vrei să-l distrugi?

Nu te-ai uita la o declarație a unei adolescente fără treabă sau aflată în perioada ei noir dacă nu ar face-o toată planeta de la mass-media până la politicieni și industrii întregi de la cea auto până la cea a producției de energie electrică.

Presa internațională îi alocă spații precum unui Jesus verde, politicienii se bat să fie la masă cu ea iar diferite industrii o au mascotă și se modifică după hachițele ei declarative. Și de aici de la înălțimea ei de zeiță verde, Greta ne zice ca pentru a ne salva Planeta e nevoie să ne anihilăm capitalismul care aduce atâta bunăstare, libertate și oportunițăți inovatoare.

Greta se aruncă în brațele gășcuței antioccidentale de care Putin e atât de mândru, pe care o încurajează să existe și pe care, probabil, o finanțează să-și ducă la bun sfârșit operațiunea de anihilare a Occidentului.

La fel cum Șoșoacă e un fel de Ana Pauker înveninată împotriva Occidentului decadent care-și ia lumină de la Moscova, nu mică mi-ar fi mirarea să aflăm în anii ce vin că Greta sau tot angrenajul acesteia să fi fost finanțat discret de la Kremlin.

Că prea arată amândouă alături de multe alte zeci de ziariști, politicieni, ONG iști de mediu occidentali ca niște amărâte de agitatoare bolșevice cărora le pute Occidentul în timp ce se bucură de toate beneficiile decadenței acestuia.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te