Șoșoacă, Becali și Ciolacu, medicii neamului românesc

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 16.11.2021 - 17:31

Ce știu ei, medicii, despre tratarea pacienților cu COVID? Noroc cu AUR-ul prezent și trecut care se bate pentru ivermectină și Arbidol în farmacii și cu specialistul Gigi Becali, patron de echipă de fotbal, care știe el cum e cu tratamentul cu „hiperbara”, că are el la clinică.

SHARE

Și pesediștii Gabriela Firea și Marcel Ciolacu sunt mari specialiști în antivirale, Ciolacu își cumpără Arbidol de la tarabă, cum să nu fie de încredere?

Și de la un alt expulzat AUR aflăm că vaccinul anti-COVID are grafen, doar ne arată el pe Facebook cum îi povestește „un român din Spania” cum i s-a lipit mâna în care și-a făcut vaccinul de barele de metal dintr-un magazin.

Fraieri medicii noștri din spitale că stau zi-lumină să trateze pacienții cu medicamente de mii de euro, când ar putea să le dea repede o ivermectină și să-i trimită acasă.

Că, de fapt, pacienții cu COVID după ce-au ingerat ivermectină (pentru animale, că pentru oameni în România este doar o cremă de piele) ajung la spital cu fibroză pulmonară și abces pulmonar, e altă poveste, e invenția medicilor care pândesc pacienții ca să-i omoare.

Și BBC minte; sigur investigația lor că studiile privind beneficiile ivermectinei au fost falsificate urmărește doar să discrediteze bunătate de leac miraculos, ba chiar și producătorul Merck, care are medicamente cu ivermectină, minte când spune că nu există nici o bază științifică pentru un potențial efect terapeutic al ivermectinei asupra COVID-19.

Despre Arbidol ce mai e de spus? Dacă îl recomandă Firea și Ciolacu, dacă Simion și parlamentarii AUR îl aduc pe sub mână din Moldova, iar Șoșoacă cere să se găsească în farmacii, alături de ivermectină, cum ne-am putea îndoi de eficiența lui?

Nu știe Agenția Europeană a Medicamentului ce spune când avertizează că n-a găsit dovezi că Arbidolul e sigur și eficient împotriva COVID-19.

Dacă Diana Șoșoacă urlă de la tribuna Parlamentului că trebuia să fie în farmacii, păi, nu știe ea mai bine? Doar e medic infecționist, la fel ca și Gigi Becali, care ne spune azi că Petrică Mâțu Stoian, cântărețul de muzică populară, „nu a murit din cauză la hiperbară. Şi eu în clinica mea am cameră hiperbară”.

Desigur că și Ministerul Sănătății fabulează când avertizează că oxigenoterapia hiperbară nu are efecte dovedite în cazul COVID, iar promovarea agresivă a acestei terapii este periculoasă. Gigi Becali știe mai bine, are el hiperbară.

Între timp, românii înghit preventiv Arbidol, ca să nu ia COVID, au auzit ei că e mai bine așa, și când îl fac, trec pe antibiotice. Nu știu medicii cum e cu tratamentul, ce-au auzit ei de la Șoșoacă, Becali, Ciolacu, Firea sau Simion e mai de încredere.

Ce dacă studii serioase arată că Arbidolul e asociat cu creșterea mortalității la pacienții cu COVID care l-au ingerat? N-au cercetătorii idee.

Senzația că trăim într-o parodie e tot mai pregnantă. Și, deși ne-am putea amuza cu prostiile de tipul sterilității pe trei generații sau cu mașina de deratizare atacată că împrăștie COVID-ul, ar trebui să ne dea de gândit că zeci de mii de oameni au murit. Unii, cu zile, pentru că vaccinul i-ar fi protejat. Alții, din cauza medicamentelor luate după gura politicienilor și după urechea Facebook.

Și, între timp, statul plătește câte 8.000 de euro pe zece zile pentru un pacient cu COVID la ATI. Dar statul e prost că dă, nu? În loc să dea liber la Arbidol și ivermectină pentru toți dacii liberi. Cu prescripție de la Firea, Șoșoacă, Becali și restul politicienilor care știu ei mai bine decât medicii cum e cu administrarea tratamentului în COVID-19.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te