Rădoi poate să-și roadă acum și unghiile de la picioare

DE Mihai Duță | Actualizat: 15.11.2021 - 14:14

Când numești la echipa națională singurul antrenor din Europa care, la acest nivel, n-are bacalaureatul luat, n-ar trebui să te mire că-și roade unghiile ca un elev de clasa a cincea prins iar cu lecțiile nefăcute.

SHARE

Într-o țară în care 90% din banii investiți în sport se duc către fotbal nu este vina lui Mirel Rădoi că a ajuns să antreneze echipa națională. 

Dar lucrul ăsta arată cât de slabi sunt cei care l-au numit și cât de prost sunt cheltuite zecile de milioane de euro care merg anual în fotbalul din România.

Am urmărit cu greu meciul cu Lichtenstein, o selecționată cu jucători din ligile inferioare și chiar cu un fotbalist care nu juca nicăieri.

Ei bine, a făcut Mirel o echipă ca și cum era la testul grilă și a bifat la întâmplare pentru că habar n-avea răspunsurile corecte. 

Cu o țară care are mai puțin jucători decât vezi în parcul Crângași sâmbăta, România s-a chinuit să dea două goluri. Și asta nu neapărat pentru că n-am avea jucători de valoare. 

Echipa a fost făcută atât de prost, pentru a nu știu câta oară, de parcă Mirel a vrut să arate tuturor de ce nu merităm să mergem la un Campionat Mondial.

Însă Mirel Rădoi nu s-a pus singur selecționer. 

Mai întâi, pentru că nu avea studiile minime necesare, Rădoi nu putea să-și ia ca antrenor licența PRO care să-i permită să stea pe banca tehnică la meciurile internaționale.

Dar ce să vezi? Federația Română de Fotbal, în respectul ei față de valorile sportului, a scos obligativitatea de a avea bacalaureatul pentru a obține licența PRO. 

Noi n-avem nevoie de antrenori cu școală, merg și ăștia care-și rod unghiile din clasele primare. 

Oriunde în Europa, așa ceva este de neînțeles. Super-profesionalizarea antrenorilor este, evident, singurul mod de a obține performanțe importante.

Vă imaginați așa ceva în Germania? Cum să explici acolo că ai numit un selecționer fără studii școlare încheiate într-un sport în care sunt investite sute de milioane de euro pe an?

În România merge și așa. Lasă că e Mirel al nostru. Îl ajută Stoichiță, un alt mare păcălici al fotbalului românesc. Și l-a ajutat cum o să-l ajute și pe cel care va venit după Rădoi. Că e Stoichiță al nostru. 

Te-ai fi așteptat mai mult la o conducere a federației care promitea o schimbare în profunzime. 

Acum pot să-și roadă cu toții unghiile între ei până când vor pricepe de ce sunt importante bacalaureatul, facultatea și toate cursurile ulterioare atunci când ai pe mână milioane de euro. 

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.