Psihologii și judecătorii sunt complici cu criminalul care a incendiat un copil

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 14.06.2020 - 13:37

Dacă ai ucis 5 oameni, poți să devii ulterior cel mai mare sfânt, tot în închisoare trebuie să mori.

SHARE

Judecătorii Mihaela Popescu și Uliu Romică George, cei care l-au eliberat pe criminalul care a dat foc fetei de 17 ani (potrivit justnews.ro), au decis astfel pentru că "instanța de control judiciar apreciază că perioada executată a fost suficientă pentru reeducarea condamnatului Turnagiu Ion și că acesta, prin participarea activă la programele desfășurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare și-a format și consolidat o atitudine corectă față de valorile sociale, față de ordinea de drept și față de regulile de conviețuire socială, funcțiile de exemplaritate și eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite în cazul său."

Sunt atât de multe lucruri greșite în această frază, că te îngrozești.

Citește și Cum a fost posibil ca un criminal în serie să fie liber și să-i dea foc unei fete pe care o violase

Dacă ai ucis 5 oameni, poți să devii ulterior cel mai mare sfânt, tot în închisoare trebuie să mori.

Observam din nou acea superfialitate din sistemul penitenciar, în care psihologii și educatorii se fac că își fac treaba. Plus evaluările pe o grilă artificială, în care angajațij bifează plictisiți niște puncte.

"Nu lipsit de relevanță este și faptul că acest contestator a fost propus pentru liberare condiționată  cu unanimitate de voturi, la a noua analiză, pedeapsa fiind executată în regim deschis", scrie în hotărârea judecătorilor.

A noua analiză. Presupun că opt au fost respinse.

Apoi, e evident că s-ar impune totuși și introducerea unor sancțiuni mai dure pentru magistrații care judecă iresponsabil. Știu, e un subiect sensibil în țara noastră coruptă și greu de abordat după episodul Dragnea.

Dar e de neconceput ca un copil să fie incendiat de un criminal eliberat din detenția "pe viață" și toți cei din lanțul complicității - fie și una a nepăsării - să scape nepedepsiți și cu pensie specială la 45 de ani.

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.