Prostiile din 2016 se repetă: absenteismul și ura dintre USR-PLUS și PNL au relansat PSD-ul

DE Mircea Marian | Actualizat: 09.12.2020 - 16:46

PSD este pe cale să obțină un scor șocant de bun, profitând de absenteismul masiv și de disputa brutală dintre liberali și formațiunea lui Cioloș și Barna. Datele preliminare, neoficiale, de la ora 14.00, din exit-poll, arată că PSD este pe primul loc.

SHARE

Într-un singur an, majoritatea românilor au uitat ce a însemnat guvernarea PSD, controlată de infractorul Dragnea: corupție generalizată, spitale prăduite de baronii locali, o țară condusă de niște semianalfabeți.

Doi dintre premierii puși de Dragnea în funcție, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, sunt acum în conducerea PSD. Marcel Ciolacu a fost vicepremier într-unul din guvernele Dragnea. Desigur, toți - inclusiv Tudorel Toader - joacă acum rol de dizidenți. Este adevărat că, la un moment dat, au intrat în conflict cu Dragnea, dar asta s-a întâmplat fiindcă se temeau că, dacă vor semna ce le pune acesta sub nas, vor ajunge la pușcărie. Florin Iordache, autor moral al atacului împotriva statului de drept, a  fost recompensat de PSD cu funcția de președinte al Consiliului legislativ.

Românii au uitat de nenorocirile din regimul Dragnea fiindcă întreaga campanie spectacolul la care au asistat a fost cel al atacurilor, publice sau subterane, între PNl și USR-PLUS. Cu mici diferențe, se repetă scenariul din 2016: după o guvernare catastrofală, PSD s-a retras, un an, în opoziție și a lăsat PNL și USR-PLUS să se erodeze și să se ronțăie între ele. În ultimele săptămâni, tot ce a făcut Ciolacu a fost să-și ia pop-corn și cola și să observe cum își demobilizează liberalii și userist-plusiștii electoratul. 

Coronavirusul este cireașa de pe tort: a demobilizat și mai puternic electoratul, dar nu pe cel care vota PSD-ul, ci pe cel al liberalilor și al USR-PLUS.

Până la închiderea urnelor mai sunt câteva ore, rezultatele se pot schimba și n-ar fi prima oară când o mobilizare masivă, seara, răstoarnă situația. 

 

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.