Pitagora, anchetat după ROBOR

DE Mihai Duță | Actualizat: 08.02.2019 - 02:37

Sunt în continuare uluit de tupeul unor șmecherași de a inventa dușmani pentru orice nerealizare din motive evidente de incompetență dublată de un apetit rudimentar pentru furt. Și, culmea, alți proști se grăbesc să-i creadă.

SHARE

Mă aștept oricând ca vreun domn cu diplomă cumpărată la kilogram să propună o comisie parlamentară pentru anchetarea teoremei lui Pitagora. Păi de aia n-avem noi nimic în țară, pentru că, în loc să avem teoremele noastre, plecăm capul la teoremele altora. Unde mai pui că teorema asta a lui Pitagora este și foarte învechită, are peste 2.500 de ani. Fiind vorba despre un unghi drept, parcă-l și aud pe marele seralist Nicolicea spunând că-i o problemă de Drept. Sigur, sigur are el o teorie și despre asta, că e și inginer. Fără doar și poate va demonstra că ipotenuza face parte din statul paralel, iar Pitagora a fost subvenționat de Soros.

În consecință, ca urmare a noilor dezvăluiri, mulțimea vidă Codrin Ștefănescu va concluziona că insula Belina nici nu există.

Celebrii Rădulescu Mitralieră și Șerban Șoferul vor avea și niște fotografii din diferite momente ale vieții lui Pitagora, care vor demonstra orice.

Și, dacă stăm bine să ne gândim, nici tabelul lui Mendeleev nu e chiar în regulă. De unde știm noi că-i adevărat? Păi dacă scoți jumătate din elemente din el, nici n-ar mai găsi toți ciudații atâtea substanțe prin apă. Apa asta strămoșească, pângărită de multinaționalele feroce.

Până acum l-au arestat pe RASDAQ, dar ăsta a apucat să fugă din țară. ROBOR, un alt dușman al neamului, este anchetat. Mai are un pic și recunoaște tot. Urmează cursul leu/euro. Eu cred că aici trebuie să consulte un numerolog sau vreo cititoare în cafea. Ar vorbi mai pe înțelesul lor.

Faptul că o analfabetă e pusă în fruntea Guvernului, că un iresponsabil confundă desenele animate cu agricultura și că la Finanţe e un păcălici de club nu par chestii care să ne influențeze hotărâtor viața. Nici vorbă.

De vină este mereu altcineva, în general străinii. Sau, mai nou, românii care-s prieteni cu străinii sau care au nume străine.

Înfiorător este că mulți oameni preferă să creadă astfel de prostii aruncate din gura unor politicieni cu buzunarele doldora de bani, deși au lucrat toată viața lor la stat.

Orice fel de dovadă a incompetenței și a hoției lor ai aduce, te vor cataloga pe loc ca dușman al țării. Acum își imaginează și legi prin care să te pedepsească atunci când îți permiți să-i contrazici.

Probabil că merităm tot ce ni se întâmplă și era necesar să trecem și prin această încercare. Prea ne moleșisem crezând că pământul e rotund.

Comentarii

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -