„Omul în alb" îi înfundă penal pe Cucoș și pe șefii politici ai acestuia

DE Cătălin Prisacariu | Actualizat: 15.08.2018 - 15:57

În interiorul Jandarmeriei Române se dă zilele acestea un război dur care nu poate să ducă decât la acuzații penale pentru cel puțin o parte din șefii bătăușilor de pe 10 august. Colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, „omul în alb", susține că bătăușii nu erau ai Brigăzii Speciale.

SHARE

Șefii Jandarmeriei Române se bat între ei mai rău decât i-au bătut subordonații lor pe protestatarii pașnici din Piața Victoriei pe 10 august a.c.

Într-un interviu în care-și prezintă propria variantă a întâmplărilor de vinerea trecută, șeful Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei (BSIJ), colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv spune (conform Hotnews.ro, care a ascultat interviul din ediția electronică a revistei Kamikaze) că "cei care-i lovesc pe protestatari în față cu bastonul au procedat ilegal", apoi adaugă: „nu sunt oamenii mei!". (sursa)

Așadar, dacă agresorii Jandarmeriei nu erau oamenii omului în alb, adică ai BSIJ, erau ai altor unități din Jandarmerie.

Cel puțin conform declarațiilor lui Paraschiv.

Spune Paraschiv adevărul? Dacă admitem că da, trebuie să se afle din ce structură a Jandarmeriei făceau agresorii parte sau dacă erau jandarmi ori aparțineau altor forțe ale statului.

Dacă sunt încartituiți la Jandarmerie, acei oameni care nu ar fi ai lui Paraschiv au avut și ei o comandă. A cui? Cine le-a dat ordinele de acțiune?

Citește și: Șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, „omul în alb”: Nu pot fi filmat când trag cu pistolul

În orice caz, acele ordine sunt la fel ca acțiunile agresorilor: ilegale.

Iar dacă un ofițer al Jandarmeriei ajunge să se apere invocând ilegalități ale unor jandarmi, dar nu ale jandarmilor lui, înseamnă că în instituție situația e explozivă (ceea ce nu face decât să confirme că declarația de presă de aseară a lui Cucoș a venit din disperare).

În mod normal, până în acest moment, șefii Jandarmeriei ar fi trebuit să conteste declarațiile lui Paraschiv și să nege că s-ar fi comis vreo ilegalitate, indiferent dacă se vorbește de jandarmii de la BSIJ sau de oricare alții.

Or, după cum vedem, nici o reacție de la instituție după interviul acordat de Paraschiv.

Dar declarații mult mai amănunțite ar trebui să dea "omul în alb" la Parchetul General.

De unde aștept(ăm) filmul pe minute al întregii seri de 10 august, în care să fie pomeniți responsabilii de măcel și partea de responsabilitate a fiecăruia. 

Inclusiv a „sponsorilor politici" (cum îi place mai nou lui Liviu Dragnea să scrie prin comunicate concepute de consultanți) ai agresiunii Jandarmeriei. 

Comentarii


© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.