Oferta (penală) de nerefuzat făcută de Dragnea lui Cucoș

DE Cătălin Prisacariu | Actualizat: 14.08.2018 - 22:29

Sebastian Cucoș, șeful Jandarmeriei Române, nu este doar o slugă a lui Liviu Dragnea. Ci și un complice al șefului PSD. Iar acum trebuie să își păzească spatele. Ceea ce nu poate face decât cu ajutorul influenței teleormăneanului.

SHARE

Într-una din cele mai bizare declarații de presă văzute în ultima vreme în România, Cucoș a spus - deși se aștepta cu totul altceva de la el după agresiunile împotriva mulțimii pașnice de pe 10 august - următoarele: 

"Dragi români, suntem în anul centenar, haideţi să ne aşezăm la calm, la moderaţie, la înţelegere. 

În ceea ce priveşte colegii mei, vă asigur că şi-au făcut datoria, vă asigur că oamenii în uniformă îşi merită respectul nostru şi al dumneavoastră. 

Subliniez, dacă există cineva care se face vinovat de ceva, fie că e în uniformă, fie că e civil, va fi investigat, avem o justiţie care îşi face treaba şi sper să şi-o facă cu prisosinţă."

Tupeu? Cel puțin. Totată desconsiderare față de cetățenii abuzați de către jandarmi? Evident. 

Cum a ajuns un tip aproape necunoscut presei și fără nici un pedigree de comunicator să dea cu tifla unei întregi țări?

La mijloc e un târg pe care Cucoș trebuie să-l fi făcut cu nimeni altul decât Liviu Dragnea, în contextul dosarului penal care se anunță uriaș și tocmai a fost preluat de către Parchetul General.

O anchetă profesionistă va demonstra două lucruri, în special:

1. abordarea dispozitivului de jandarmi din Piața Victoriei de pe 10 august a fost de la bun început provocatoare, agresivă, deliberat ostilă față de protestatarii pașnici;

2. abordarea menționată a fost rodul unei înțelegeri între șefii Jandarmeriei (și, mai ales, a lui Cucoș) și Liviu Dragnea.

Așadar, dacă procurorii de la Parchetul General își vor face meseria, șeful Jandarmeriei ar putea fi pus sub acuzare.

Într-un sistem militar, un dosar penal este sinonim cu pensionarea forțată și fără glorie. Iar Cucoș nu-și poate permite asta.

Așa că nu are decât o cale: să accepte oferta de nerefuzat a lui Dragnea. 

Care trebuie să fi sunat așa: câtă vreme eu, Liviu de la Teleorman, am în mână pârghiile parlamentare și guvernamentale, tu, Sebastian de la bătăuși, ai șanse să nu fii afectat de dosarul penal al procurorilor lui Iohannis.

Altfel, poți pierde tot: funcție, bani, statut, poate chiar libertate.

Deci, Cucoș, ce alegi?

Iar Cucoș a ales: "Am 22 de ani de carieră militară, într-o instituţie în care am evoluat treaptă cu treaptă. Nu am făcut decât să îmi iubesc ţara, drapelul ăsta, să cred în Dumnezeu şi în camarazii mei." (sursa)Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.