Nu vrei să iei COVID din secția de vot? E ok, dar vei lua un virus mult mai periculos: PSD

DE Cătălin Prisacariu | Actualizat: 05.10.2020 - 23:38

Nu vrei să te omoare COVID-19, așa că nu te duci la vot și nici nu crezi că e sigur să se organizeze alegeri. Dar crezi că e sigur să-i lași PSD-ului, partidul care îți spune că noul coronavirus nu e periculos, majoritatea parlamentară. Darwin likes this.

SHARE

Știm că PSD nu crede în COVID-19 decât atunci când îi convine: acum, că nu se simte foarte bine după locale, îl încearcă grija de popor și ar amâna alegerile parlamentare. Când, însă, acum câteva luni, guvernul liberal impunea starea de urgență și restricții, libertățile aceluiași popor erau încălcate, dictatura era aproape, eroina anti-sparanghel era scoasă din tenebrele videochat-ului la luptă în Piața Victoriei și Garcea, de asemenea, făcea glumele lui proaste camuflate în îngrijorare sinceră că românii sunt victime ale unui regim criminal.

Cum să faci, totuși, să scapi de un astfel de partid care, în așa vremuri nu face decât să-și urmărească agenda profitului politic? În democrații, răspunsul e simplu: prin alegeri. Adică prin acele mecanisme tradiționale ale regimurilor deschise prin care tocmai comportamentele de tip autoritar (pe care, clamează PSD, le impune actuala guvernare) să fie evitate.

Ce mai știm? Că onor Găbița Firea a transformat un oraș și așa suferind într-un bâlci în pragul colapsului iar defectele sistemice ale urbei (traficul și termoficarea, cu prioritate) au devenit lovituri cauzatoare de apocalipsă. Care este soluția? Ca și mai sus: alegerile. Din, firește, motivele invocate mai sus.

Dar, vor sări unii, cum să faci alegeri când pandemia ne vânează și COVID-19 ne pândește la fiecare colț de bloc, uliță și ne intră-n trup la cea mai slabă boare de aer?

Virușii care atacă acum societatea sunt, deci, de două tipuri: politici (după cum admit chiar criticii alegerilor), pe de o parte, și agenți patogeni, pe de alta. Ultimul tip de virus, cunoscut și drept COVID-19, este ajutat de către primul tip de virus, cel politic (reprezentat cu succes de PSD, în acest moment). 

O minimă contextualizare politic-instituțională îți spune că e greu să lupți cu COVID-19 dacă nu poți lua măsuri eficiente, fiind virusat de PSD. Dar, ca să lupți cu PSD, trebuie să expui populația la COVID-19 din secțiile de vot.

Altfel spus, ca să nu expui societatea la COVID-19 de pe ștampila electorală, o lași la mâna virusului PSD care spune că virusul COVID-19 nici nu prea e virus, e mai degrabă propagandă liberală care urmărește instituirea dictaturii. În final, acțiunile PSD nu fac decât să întărească noul coronavirus iar noul coronavirus, mai vioi și mai înfoiat, crește șansele electorale ale PSD.

Pe scurt, există posibilitatea ca, ieșind la vot, să culegi COVID-19.

Dacă, însă, nu ieși la vot, există certitudinea că te vei alege cu COVID-19. De la PSD, care-ți rânjește fără mască direct în față. 

Asta nu înseamnă că PNL nu are faliții lui, însă nu a ridicat minciuna grobiană și iresponsabilă la rang de doctrină fondatoare.

P.S. Da, știu că au trecut localele, dar mai e un rând de alegeri, poate chiar mai important, cele care decid majoritatea parlamentară.

P.P.S. Deși nu se vor duce la vot, unde autoritățile se vor asigura că distanțarea fizică este respectată, oamenii se vor duce la supermarket, unde-și vor sufla în ceafă la coadă. Pentru că dictatura aia de care vorbește PSD este criminal de dură, firește.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te