Nicio milă pentru suferințele bolnavului Dragnea

DE Mircea Marian | Actualizat: 29.03.2019 - 08:06

Am avut și eu hernie de disc: sunt niște dureri groaznice. Dar nu, nu am nicio empatie față de suferințele domnului Dragnea. De ce?

SHARE

Pentru că este un laș. Un laș care fuge de sistemul medical de stat care, politic, se află în directa sa răspundere. Fuge de acest sistem fiindcă știe ce dezastru este acolo, cum l-au stors de resurse mogulii din sistem, conectați politic la PSD.

Știe că fiecare pacient care intră într-un spital de stat joacă ruleta rusească cu infecțiile nosocomiale. Știe că, oricât de celebru ar fi medicul care te operează, riști să dai peste vreun dezaxat care trebuia de mult dat afară de Colegiul Medicilor pentru că făcea experimente pe pacienți.

Da, PSD a crescut salariile, dar asta n-a temperat fenomenul șpăgilor și n-a rezolvat problema uriașei crize de medicamente și de dotări. Dragnea și-a putut face un RMN imediat ce l-au apucat durerile de spate. Un pacient obișnuit așteaptă luni întregi.

Bolnavii care ajung în spitalele de stat continuă să-și cumpere singuri cele mai banale medicamente și să se hrănească cu ce li se aduce de acasă. Statul român decontează 10 lei pentru hrana bolnavilor din spitale. Norma de hrană pentru deținuți este de 32 de lei.

Iar nuca de pe colivă sunt infecțiile nosocomiale. Spitalele vechi nu pot fi igienizate, orice substanțe s-ar folosi. Ele trebuie demolate și, în locul lor, trebuie construite altele noi. Guvernul PSD este incapabil să facă asta, deși a promis opt spitale regionale și unul „republican” până la finalul lui 2020.

Sunt bani de la UE, dar, incapabil să facă proiecte eligibile, executivul Dăncilă susține că Bruxelles-ul ar impune condiții care ridică foarte mult costurile. Minte.

Problema este că ridicarea acestor spitale a fost tratată de clica PSD ca o afacere imobiliară: amplasarea lor a fost gândită astfel încât clientela PSD să poată construi infrastructura din jurul lor, respectiv hoteluri, magazine, farmacii și restaurante.

La Iași, doreau să plaseze spitalul regional într-o mlaștină. Mai este puțin timp și sute de milioane de euro de la UE, bani destinați acestor unități, vor fi pierduți. În schimb, o mână de oameni buni de la un ONG, „Dăruiește viața”, construiește din donații private o clinică pentru copiii bolnavi de cancer.

Acesta este sistemul medical patronat de PSD și de care Dragnea a fugit sfârâindu-i călcâiele: corupt și criminal. Internarea lui Dragnea într-un spital privat spune totul despre curajul acestui lider.

Toți știm că, în caz de naufragiu, căpitanul este ultimul care părăsește nava. Ferească Cel de Sus de un dezastru care să vină peste România: conducătorii pesediști sunt primii care-și vor sui familiile în mașină și o vor șterge în Elveția sau unde au și ei o casă, un cont bancar...

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te