Nenorocirea anului electoral. De ce trebuie să avem alegeri în decembrie

DE Mihai Duță | Actualizat: 06.11.2020 - 14:21

Sub masca pandemiei de COVID, primarii României au dansat Jerusalema pe bani publici, într-o campanie electorală cinică și mârșavă. Este acum rândul candidaților la alegerile parlamentare.

SHARE

Zeci de milioane de euro, poate chiar sute, s-au dus anul acesta pe acțiuni electorale, pe cât de spectaculoase, pe atât de imbecile. Mi-aduc aminte două exemple: elicopterul închiriat de fostul primar PSD Gabriel Mutu  pentru a arunca apă oxigenată din cer deasupra Sectorului 6 și flash-mobul gunoierilor lui Daniel Băluță din sectorul 4, filmat cu drona. Dar astea sunt doar cele mai spectaculoase aruncări de bani, nu cele mai păguboase.

Prin toată țara au fost prăpădite multe milioane de euro pe achiziționarea de măști chinezești false la prețuri enorme, doar pentru a părea că oficialităților le pasă de sănătatea oamenilor. Astfel de achiziții au fost făcute și de către niște fosile uitate prin Guvernul României, există deja câteva dosare penale pe tema asta.

Alte milioane au fost aruncate prin promovarea de spoturi publicitare de către primării, o reclamă indirectă, pe bani luați direct din buzunarul cetățeanului. Să nu uităm nici de autobuzele care au tot plimbat oameni în vârstă prin țară, la prețuri de parcă i-ar fi dus la clasa business în Noua Zeelandă.

Peste toate, în dorința cinică de a-și prosti în special propriul electorat, combinația toxică PSD-ALDE-Pro România-UDMR a promovat în Parlamentul României tot felul de măriri de subvenții, pensii și alte venituri, fără nicio acoperire în bugetul țării. Făcute doar în dușmănie.

Bugetul ăsta jefuit de aruncări de apă oxigenată din cer și filmări cu drona ale unor violatori ai banului public va fi foarte subțire la anul. Pentru că multe dintre aceste cheltuieli s-au făcut pe credit. Dacă aduni toate milioanele prăpădite de acești ticăloși, îți poți da seama că puteau fi mărite și salarii, și pensii fără nicio problemă.

Însă banii s-au dus și se scurg în continuare prin buzunarele unor șmecheri. Ei vor avea bani și la anul, noi, ceilalți, vom trăi mult mai greu.

Este evident că Europa va trece printr-o perioadă de recesiune severă din cauza pandemiei de COVID-19.

Dacă nu vom termina mai repede cu alegerile în România, vom intra cu toții la Terapie Intensivă Financiară.

Este destul de ciudat cum vașnicii apărători ai coaliției roșii, cu Rusia în inimă și-n buzunare, susțin că pandemia de COVID-19 nu există, dar urlă și că alegerile din decembrie sunt un pericol tocmai din cauza coronavirusului. Păi hai să ne hotărâm, ori există COVID și suntem în pericol dacă votăm, ori nu există și atunci singurul pericol e ca niște rebuturi politice să nu mai intre în Parlament.

În realitate, așa cum nu există nicio dovadă că elevii au fost cei care au îngroșat numărul cazurilor de COVID, nu există nicio dovadă că alegerile au influențat evoluția pandemiei în România. Și aici vorbim de cifre, nu de prostii conspiraționiste.

Datele arată clar că în majoritatea județelor care au avut peste 50% prezență la vot numărul cazurilor a crescut cu o rată mult mai mică față de medie, sau chiar a scăzut. În schimb, în multe dintre județele cu prezență sub 40%, au fost înregistrate creșteri cu mult peste medie. Analiza o puteți citi pe newsweek.ro.

Apoi vine și experiența personală. Am votat după ce am stat la o coadă de peste 30 de minute și totul a decurs în siguranță. La fel a fost și în cazul multor prieteni de-ai mei. Niciunul nu s-a infectat.

Pe de altă parte, dacă în România ar fi existat votul prin corespondență și votul electronic, orice discuție de acest gen nu și-ar mai fi avut rostul. Însă cum să mai voteze și viii, și morții lui Dragnea? Oamenii ăștia au vrut să fure ca dacii, să plimbe sacii cu voturi prin tunelurile lui Zalmoxe și să iasă cum trebuie.

Te uiți cine a fost mereu împotriva votului prin corespondență și-ți dai repede seama că e vorba despre aceeași adunătură de infractori care se teme că și-ar putea pierde privilegiul furtului din bani publici.

Și-atunci ar prefera să mai treacă ceva timp și să se urce politic pe morții unei pandemii despre care spun că nu există. Între timp, să-și și îndese prin buzunare tot ce mai pot.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te