Mârlănia și tupeul au dus fotbalul lui Becali și Șumudică sub cel din Moldova, Bulgaria și Ungaria

DE Petre Bădică | Actualizat: 17.08.2021 - 12:51

În timp ce Sheriff Tiraspol sau Ferencvaros luptă pentru un loc în grupele Champions League, CFR Cluj a pierdut această șansă după ce a fost eliminată de Young Boys Berna.

SHARE

Clujenii mai pot spera să continue în Liga Europa, dar au șanse mai mari în cea mai slabă competiție a Europei - Conference League. Totul se va decide după partida cu Steaua Roșie Belgrad. Partida tur este în această seară de la ora 22.00.

Citește și: Ce condiție a pus Gigi Becali ca să-i fie naș fiicei lui Anghel Iordănescu

„CFR Cluj se va bate până în decembrie în cupele europene, cu siguranță. Și tare aș vrea să văd câte echipe din România vor mai juca până în decembrie în competiții europene…”, a spus Marius Șumudică, antrenorul campioanei CFR Cluj în urmă cu trei săptămâni.

A avut dreptate. FCSB a fost eliminată din preliminarile pentru Conference League de Șahtior Karagandy, iar Sepsi de Spartak Trnava, două echipe submediocre.

Citește și: VIDEO Gigi Becali: Florinel, ai luat carnetul la mișto? Nu, nea Gigi, am dat examen în engleză

FCSB și Sepsi ar fi avut o șansă în plus la calificare dacă jucătorii lor nu ar fi tratat cu maximă indolență loviturile de la 11 metri la care s-a ajuns pentru departajare.

Craiova a fost eliminată de Laci, o trupă care nu se află în primele trei din Albania.

Aroganța lui Șumudică mai stă azi în picioare, dar cu mult noroc. CFR a început preliminarile pentru Liga Campionilor trecând de Banja Luka, o echipă mult mai slabă, printr-un gol înscris în minutul 118.  În turul următor, CFR s-a chinuit cu o echipă din Gibraltar. CFR a fost eliminată de elvețienii de la Young Boys Berna după un meci decisiv încheiat cu o înfrângere 1 – 3. Deși, la fel de bine putea fi 1-8.

În timp ce noi nu putem, vecinii noștri pot.

Eliminată din drumul spre Champions League, CFR luptă cu Steaua Roșie pentru un loc de Liga Europa. Dacă pierde, CFR merge în Conference League, o competiție a consolării.

În timpul ăsta, Sheriff Tiraspol joacă în ultimul tur pentru accederea în grupele Ligii Campionilor cu Dinamo Zagreb.

Campioana Ungariei Ferencvaros, care a trecut de Slavia Praga, mai are de trecut un singur hop, Young Boys Berna.

Campioana Bulgariei Ludogorets intră în grupele Ligii Campionilor dacă trece de Malmo.

 

Cum am ajuns mult în spatele maghiarilor, bulgarilor și moldovenilor

Prin tupeu și aroganță.

Șumudică e preocupat să numere banii jurnaliștilor și mai puțin să antreneze.

„Băi, oameni buni, vă mai transmit o dată: e greu cu CFR și e greu cu Șumudică! Stați în banca voastră, acolo, pe 80-100 de euro, cât vă plătesc cei de la televiziuni, și mai ușor cu pianul că se varsă claviatura”, a declarat Șumudică într-o conferință de presă.

Un alt motiv al declinul fotbalului românesc este incompetența patronilor. La CFR, antrenorii se schimbă după toanele patronului Neluțu Varga. Acesta caută să îl schimbe pe Șumudică cu Dan Petrescu pe care tot el l-a înlăturat.

La FCSB, Becali nu se mai ferește și a anunțat că va comanda la echipă și va face schimbările până la moarte. „Până când am fotbal și până când mă duc la sicriu. Eu comand. Banii mei și afacerea mea? Ați înțeles?”.

Iar la Craiova, patronul Mihai Rotaru are aceleași apucături ca ale lui Becali umblând la echipă și influențând deciziile antrenorilor, după cum a relatat presa de sport.

Din acest cocktail nociv mai fac parte fotbaliști autosuficienți, lipsiți de ambiție, mai interesați de achiziția unei bombe sexy sau a unui bolid de lux decât de un titlu de campion sau un transfer în străinătate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te