Învierea lui Vadim: cum a intrat AUR în Parlament

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 07.12.2020 - 20:03

Că AUR este „radical, nu extremist”, că e „cu suveraniștii și patrioții”, nu cu „globaliștii care ne distrug credința și poporul” am înțeles. Citez din discursul de duminică seară al liderilor AUR.

SHARE

Programul electoral al AUR și opiniile liderilor săi politici sunt o combinație de legionarism, xenofobie, euroscepticism, conservatorism și sexism.

Am vrut să văd ce le scriu oamenii, susținătorii lor. Pentru că AUR a reușit să-și targeteze foarte bine electoratul pe Facebook, coagulându-l în jurul câtorva teme mari: întoarcerea acasă din diaspora, familia tradițională, credința, „dictatura COVID”.

Iată câteva mesaje de pe Facebook:

„M-am bucurat enorm cînd am văzut ca tinerii au votat AUR. Deci se poate ca tinerii sa faca o schimbare în România. Doamne ajuta și succes în parlament”.

„Mult succes! Ajutați-ne sa scăpăm de testarile care ni se fac obligatoriu săptămânal fara acordul nostru la locul de muncă”.

„Multumim si noi, AUR și GEORGE SIMION, care ati luptat prin ploaie, prin frig, amendați, hăituiti, ptr a avea voce în parlamentul Romaniei”.

„Tu și AUR ați dat o lecție considerabila trădătorilor de țara, aceasta victorie însemnând un nou început pentru țara și popor și in același timp “sfârșitul lor”! Acum ei vin și se “pisicesc” cu voci sugrumate, tremurânde și incearca sa se agate cu disperare de George Simion, propunându-i alianțe de tot felul!”.

„Vrem să venim acasă, fără restricții, fără carantină, vrem un loc de muncă.”

„Faceti tot ce e posibil pentru a iesi din dictatura medicala! Va multumim!”

„Aștept ca AUR să fie străjerul de pază al democrației și al poporului român. Aștept ca AUR să se opună tuturor celor care încearcă să vândă ce a mai ramas din industria țării, care încearcă sa dezmembreze această țară sub pretextul autonomiei teritoriale pe criterii etnice, aștept ca AUR să aducă în parlament proiecte legislative care să readucă în proprietatea statului pădurile, terenul și casele retrocedare ilegal , aștept o lege care să pedepsească denigrarea insemnelor de stat și al națiunii române prin declararea denigratorilor în persona nongrata și să își piardă toate drepturile pe care le au in România.”

„Jos masca, oprirea legii abominabile a vaccinării obligatorii!”

Cei circa 500.000 de oameni care au votat și dus în Parlament Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) nu sunt vreo majoritate tăcută, dar sunt cei resentimentari după referendumul eșuat al Coaliției pentru Familie, sunt cei care au aderat la teoriile conspirației despre coronavirus, cei supărați că bisericile au rămas închise, sunt cei din diaspora care reacționează la promisiunea României idilice pe care o regăsesc la AUR.

Că programul electoral al AUR nu are nici un fel de estimare bugetară pentru vreuna din măsurile propuse și nici date concrete nu a contat pentru electoratul lor, cum nu cred că ar fi contat nici dacă AUR și-ar fi făcut campanie în mainstream. Glumele și miștourile continuă pe Facebook în alte bule, în timp ce bula AUR e în extaz.

În crize, oamenii au nevoie de țapi ispășitori și de lideri carismatici care să le ia ochii. Acum, AUR.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te