Iartă-ne, domnule doctor, că am făcut scandal după ce ați dat foc unei paciente!

DE Mircea Marian | Actualizat: 06.01.2020 - 16:45

La ora la care citiți aceste rânduri, câteva sute de bolnavi internați la spitalul Floreasca stau cu inima strânsă și se întreabă dacă domnul doctor va ieși din grevă și se va deranja să-i consulte.

SHARE

Pentru că medicii de la Floreasca au anunțat, azi, că „își întrerup activitatea“ în semn de protest față de demiterea lui Mircea Beuran din funcția de șef al secției de chirurgie. Beuran, deși direct implicat în cumplitul incident în care o pacientă a luat foc pe masa de operație, nu și-a pierdut slujba.

Citește și Mai mulți medici de la Spitalul Floreasca fac grevă în apărarea lui Mircea Beuran

Nu este anchetat pentru fals în semnături. Nu este cercetat de Colegiul Medicilor și nu riscă să i se interzică să mai practice. Nu. Nici vorbă. Și-a pierdut doar poziția de șefișor la Floreasca.

O mare dramă, așa că medicii de acolo au decis să-i dea dracului pe pacienți – sper să le returneze plicurile cu atenții sau măcar un procent... și să intre în grevă. Cumplită nesimțire din partea medicilor de la Floreasca.

Cumplit de dezamăgitoare non-reacția breslei la această grevă care lovește în niște bolnavi nevinovați. Nu e nimic de reformat în casta care a pus mâna pe spitalele de stat din România.

Vlad Voiculescu a încercat ceva, dar, și din lipsă de timp, și de susținere politică, n-a reușit nimic. Casta l-a învins și doar printr-o mică minune a scăpat Vlad Voiculescu de eticheta de vânzător de organe. Sistemul sanitar de stat, de la monopolul CNAS la cea mai prăpădită clinică dintr-un orășel de provincie, e o mașină uriașă de făcut bani și funcții.

Pacientul e ultimul care contează în acest joc. Medicii și asistentele continuă să ia șpăgi, deși salariile le-au crescut exploziv. Achizițiile de medicamente și echipamente sunt vămuite fără rușine.

Din păcate, guvernul PNL pare că nu are curaj să se atingă de mogulii din sistem, moguli direct legați de PSD, darmite să treacă la reformarea pieței asigurărilor de sănătate.

Un exemplu: acum câteva zile, presa a relatat cum la spitalul județean Constanța o bucată de tavan și două pisici au căzut în capul unui pacient.

Știu, pare o glumă, dar nu este! Spitalul e de ani buni prăduit de mafia locală pesedistă, iar presa scrie sistematic despre mizeria și condițiile inumane în care supraviețuiesc pacienții. Vorbim despre un spital unde ajung inclusiv străinii rătăciți, vara, pe litoralul românesc.

Cu toate acestea, noul ministru al Sănătății nu a avut nici o reacție la dezastrul de acolo.

Menținerea lui Raed Arafat în structurile Executivului arată că „liberalii“ nici nu se gândesc să dea cetățenilor români posibilitatea să opteze și să își aleagă singuri asiguratorul.

Sunt mii de medici onești în România, sunt convins, i-am văzut.

Nu pot face mai nimic și preferă fie să emigreze, fie să lucreze în clinici private, datorită castei – Beuran, Monica Pop, Oprescu și “vrăbiuța lui“, șefă peste spitalul universitar..., care controlează sistemul de stat.

Citește și Elita medicinei românești: doctori plagiatori, condamnați, trimiși în judecată sau urmăriți penal

Chiar dacă acest Executiv are un mandat limitat, ar putea cel puțin să dea semne că vrea să schimbe ceva, să spargă banda care stoarce resursele din Sănătate și să dea o șansă unei generații noi, oneste.

Deocamdată, văd doar un guvern mai degrabă speriat de o confruntare cu Raed Arafat, Antena 3 și casta mogulilor din sănătate. Cât despre greva de la Floreasca... ar fi o pierdere de timp să le spunem „Să vă fie rușine!“.       

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te