Final de drum pentru Ecaterina Andronescu

DE Petre Bădică | Actualizat: 12.07.2019 - 08:10

Doar trufia te poate face să cazi, în mai puțin de un an, din „speranță pentru Cotroceni“ la statutul de oaia neagră din Guvern.

SHARE

În PSD, atunci când nu mai ai stăpâni ești mâncat. Ecaterina Andronescu a vrut să joaca cartea lupului nepătat în haita de infractori a PSD.

Tocmai ea, care a fost de patru ori ministru al unui Învățământ care dă mulți analfabeți funcționali și tineri neadaptați pieței muncii. Andronescu a condus, personal, cinci ani ministerul, dar l-a controlat și din poziția de președinte al Comisiei de Învățământ al Senatului.

Personal, bănuiesc că revolta Ecaterinei Andronescu, din august anul trecut, când i-a cerut demisia lui Dragnea, a fost calculată cu cinism.

Pierduse influenta funcție de președinte al Comisiei de Învățământ în favoarea lui Liviu Pop, un individ pe care îl disprețuiește.

Cum Dragnea nu își permitea să mai piardă un om precum Ecaterina Andronescu, bine primită în toate studiourile de televiziune, indiferent că se vorbește de atentate teroriste ori inundații, a început demersurile pentru a o recupera.

Andronescu se afla în momentul ei de maximă glorie: Ponta o curta pentru a-i propune să candideze pentru Cotroceni din partea partidului său.

Confruntarea dintre cei doi dușmani de moarte s-a terminat cu victoria lui Dragnea, singurul care îi putea satisface orgoliul. Ecaterina Andronescu vrea doar să conducă Ministerul Educației. Ajunsă în poziția mult visată, Andronescu a început să facă prostii punctuale.

În trecut, gira sisteme bolnave: fabricile de diplome sau bacalaureatul pentru toată lumea. Acum, prostiile au fost punctuale și mult mai vizibile.

A cerut ca elevii ce învață mai greu să fie trimiși la școli speciale, informatica să fie scoasă din programa de bacalaureat, a schimbat, peste noapte, calendarul de examene. Elevii și sindicatele au contestat-o puternic, PSD a pierdut imagine.

Intrarea lui Dragnea în pușcărie a lăsat-o descoperită în fața premierului Dăncilă despre care a  spus, în perioada de disidență, că este șefa celui mai prost guvern.

Poate că doamna Andronescu ar fi supraviețuit, așa cum o face de două decenii în politică, dacă nu ar fi avut orgoliul de a candida împotriva Vioricăi Dăncilă.

Și de a arăta țării întregi cât este de nepopulară. Andronescu a luat 50 de voturi, Dăncilă, aproape 3.000.

Prezic că pe Andronescu nu o prinde paltonul în funcția de ministru al Educației. Nu se va mai regăsi nici pe listele PSD la alegerile parlamentare de anul viitor.

Fără sprijin politic, va fi îndepărtată și de la șefia Senatului Universității Politehnice București. Va zbura, o dată cu ea, și rectorul Mihnea Costoiu, pe care îl recomandă doar prietenia cu Andronescu.

Dacă vreți să știți cum ne despărțim de Ecaterina Andronescu, uitați-vă la cifrele de școlarizare, la rezultatele de la Evaluarea Națională sau pe stradă, la cât de (ne)civilizat ne comportăm unii cu alții.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te