Dragnea și ai lui vor fura alegerile de frică

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 01.03.2019 - 09:30

Dragnea a trecut demult, din păcate pentru România, de punctul în care să se mai poată opri. Pentru liderul PSD nu mai există decât două opțiuni: ori ne pune pe toți în genunchi, ori ajunge la închisoare.

SHARE

Suntem, altfel spus, în următorii doi ani electorali, mai mult decât până acum, la faza de „care pe care“. Liderul PSD și gașca din jurul său – Dăncilă, Vâlcov, Iordache, Drăghici, Nicolicea, Șerban, Ștefănescu, Tăriceanu, Tudorel – sunt conștienți că, dacă pierd alegerile din 2020, va urma epoca răzbunării împotriva lor.

Andrei Caramitru, consilierul președintelui USR, a anunțat asta deja. Deși declarațiile sale au stârnit o scurtă furtună, toată lumea știe că așa va fi. Dacă opoziția, câștigă alegerile, nu va avea altă opțiune decât să răstoarne toate legile și ordonanțele antidemocratice adoptate în acești patru ani, să revitalizeze DNA și să reasigure independența justiției, să îi bage la închisoare pe toți cei care au create haosul pe care îl trăim în această guvernare nefastă.

Tocmai de aceea, PSD va face orice e posibil să împiedice actualele partide de opoziție să ajungă la guvernare. Iar orice înseamnă chiar orice, inclusiv fraude masive la următoarele runde de alegeri.

Vor încerca să fraudeze cele patru scrutine ce urmează nu doar pentru că așa le e felul, să fure, ci pentru că le e cu adevărat frică de ce ar putea urma după. Frica de spații închise este singura care-l guvernează pe Dragnea și singura în numele căreia guvernează PSD și ALDE.

Nominalizarea la Autoritatea Electorală Permanentă a lui Mircea Drăghici, unul dintre membrii găștii, anchetat de
Parchetul General pentru modul cum a folosit subvenția de la stat alocată PSD și implicat în recent anunțatele dosare deschise de către DNA pe aceeași temă, ne arată că ăsta e planul final.

(Chiar dacă Drăghici a fost retras, planul rămâne în picioare)

Dragnea controlează, în acest moment, principalele instituții implicate în alegerile europarlamentare, primele care vin: Ministerul de Interme, prin Carmen Dan, Autoritatea Electorală Permanentă, prin Drăghici, prefecții, numiți de guvern, și mare parte dintre primarii partidului, de care depind, de fapt, jocurile la bază.

Dar și pe cele secundare, pentru că, de exemplu, în „comisia tehnică centrală pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European“ fac parte și șefii Agerpres, TVR și Radio România, toți fideli PSD.

Prin urmare, au toate pârghiile necesare pentru a încerca să fure alegerile. Asta dacă nu luăm în calcul și speculațiile că PSD ar putea chiar emite o ordonanță de urgență prin care alegerile libere să fie viciate cu legea în mână.

Au ordonanța 114 și ordonanța pentru subordonarea totală a secției speciale de investigare a magistraților, în ciuda tuturor criticilor, ce i-ar opri să o adopte și aceasta?

Nu vor să își piardă libertatea şi, prin urmare, mai au nimic de pierdut. Iar pe democrație nu dau nici măcar doi bani din cei mulți pe care i-au luat de la noi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te