Dragnea pune partidul la dispoziția lui Tăriceanu pentru a scăpa de pușcărie

DE Petre Bădică | Actualizat: 01.09.2018 - 20:43

Știam că Liviu Dragnea sacrifică guvernarea și intersele cetățenilor (promisiunile din Programul de guvernare), doar pentru a scăpa de pușcărie. La Comitetul executiv, Liviu Dragnea a împins lucrurile și mai departe: a predat partidul lui Tăriceanu.

SHARE


Ce spunea Liviu Dragnea, de curând, într-o emisiune tv: că el este gata să îl suspende pe președintele Iohannis, dar se opune Tăriceanu. De ce nu a reușit să dea executivul o ordonanță pe aministie și grațiere, necesare lui Dragnea pentru a scăpa de pușcărie? Pentru că s-a opus ministrul justiției, Tudorel Toader, brațul armat a lui Tăriceanu. 

Azi, Dragnea l-a pus pe Tăriceanu în poziția de a nu mai putea refuza niciuna din perspectivele de mai sus. 

Dragnea a anunțat că nu vrea să candideze pentru funcția de șef de stat. A mai spus că PSD și ALDE vor propune un candidat comun, cel mai bine clasat în sondaje. Gabriela Firea a confirmat că Dragnea chiar a conspirat cu primarul sectorului 3, Robert Negoiță, să îl împingă pe Tăriceanu la Cotroceni. 


Citește și:

PSD despre Tăriceanu: un dictator mincinos și incompetent


După atâtea gesturi de bunăvoință, după ce Dragnea a spus aproape deschis că Tăriceanu va fi candidatul lor comun, președintele Senatului va fi în imposibilitatea de a-l mai refuza pe Dragnea. Cu amnistia, grațierea, suspendarea lui Iohannis și ce mai poftește Dragnea. Pentru că, da, și Tăriceanu poftește enorm să devină șeful statului. În acest context, este posibil ca promisiunile făcute de Dragnea să îi întunece lui Tăriceanu mințile și să chiar îl creadă pe Dragnea.

Există un punct în care PSD se aseamănă cu nemții. Tăriceanu nu ar trebui să se bazeze pe Dragnea decât în ziua votului când își va vedea numele pe sigla PSD-ALDE. Să ne amintim cum l-a păcălit Ponta pe Crin Antonescu în 2014. I-a promis, ani de zile, că PSD îl va susține la președinție, până în ziua când Ponta a forțat ruperea coaliției.

Treaba lui Tăriceanu dacă e atît de disperat încât să creadă promisiunile disperate ale lui Dragnea, dar în momentul în care Ordonanța privind aministia și grațierea va fi în Monitorul Oficial, Tăriceanu nu va mai avea nicio putere (individul este, totuși, șeful unui partid de 5%).

De aceea, Tăriceanu să nu uite ce a zis Firea - doar vreo 2-3 au aplaudat când Dragnea a anunțat varianta candidatului comun cu ALDE.

Iar dacă vreți să vedeți adevăratele sentimente ale liderilor PSD față de Tăriceanu, este suficient să căutați stenogramele de la Camera Deputaților din perioada în care Tăriceanu era premier. Newsweek a arătat că, în 16 iunie 2005, social democrații depuneau moțiunea „Dictatura și incompetența guvernului Tăriceanu împotriva integrării europene a României”. 

„Guvernul Tăriceanu nu mai poate păcăli pe nimeni. Căderea actualului guvern ar fi o izbăvire pentru niște oameni care se chinuie de șase luni fără să înțeleagă prea bine ceea ce li se întâmplă. Și mai ales, o șansă pentru cetățenii României care au de suferit de pe urma actualei echipe guvernamentale. Îi invităm pe toți parlamentarii să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului Tăriceanu”, scria PSD în moțíunea de cenzură.

De la reuninea PSD am mai reținut un aspect. Gabriela Firea s-a revoltat cât se poate de pragmatic: cu un PSD slab, care guvernează în dispreț pentru cetățeni și doar pentru Liviu Dragnea, șansele ei la primărie se reduc. În plus, Firea nu își dorește un contracandidat susținut de președintele României, Popescu Tăriceanu.

Trebuie remarcat cu tristețe că, după evenimentele de astăzi, am ajuns să spunem: ce blestem pe poporul ăsta că a ajuns să își pună speranțele în tripleta Firea – Andronescu – Tudose ca să scape de infractorul Dragnea. 


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te