Dragnea i-ar scăpa pe vinovații de la #Colectiv, doar ca să se salveze pe el!

DE Mircea Marian | Actualizat: 19.06.2018 - 18:57

Codul de Procedură Penală votat, ieri, de majoritatea PSD, ALDE și UDMR din Camera Deputaților nu este doar pentru Dragnea, Udrea și alții ca ei. Nu. Este o lege pentru toți criminalii, violatorii, pedofilii și hoții din România. Ca să scape Dragnea, i-au făcut scăpați pe toți.

SHARE

Acum o lună și jumătate, Forumul Judecătorilor a făcut o analiză de 141 de pagini asupra a ceea ce propunea majoritatea lui Dragnea și Tăriceanu. Analiza este foarte tehnică, plină de citate în latină, dar, la un moment dat autorii analizei nu mai suportă și scriu: „Textul propus denotă o grijă pentru infractorii care nu pot să trăiască mereu în stres că cineva îi poate denunța, mai ales pe lucruri care le-au făcut acum mulți ani”. 

Sau: „infracțiunile  împotriva  vieții,  cele  împotriva patrimoniului  comise  de către infractori «profesioniști» vor fi imposibil de instrumentat”! Mai clar, un criminal profesionist sau un pedofil cu experiență – experiență suplimentară dacă lucrează în poliție și cunoaște procedurile...- va scăpa. 

Ceea ce au făcut ieri, oamenii lui Dragnea, nu trebuie, deci, privit strict din perspectiva corupților din PSD. Tragedia este mult mai mare. Vor fi sute sau mii de familii a căror rude au fost ucise, violate sau jefuite în mod brutal și care vor vedea cum criminalul pleacă râzând pe ușa tribunalului. Închipuiți-vă drama – noua dramă! – prin care aceștia vor trece când făptașul le va râde în față, iar judecătorul se va uita neputincios, fiindcă, urmare a noului Cod de Procedură Penală, nu s-au putut administra probe care anterior erau valide. În plus, prin acest CPP, procurorii și judecătorii vor fi încurajați să-i scape pe criminali, fiindcă riscă sancțiuni dure la cea mai mică greșeală pe care ar putea să o facă atunci când acuză sau condamnă un suspect. 

Dacă acest CPP era în vigoare acum, cazul Colectiv ar fi închis și nici un vinovat n-ar mai fi în fața instanței, mai arată Forumul Judecătorilor: ”Soluția propusă de inițiator constituie o inovație, deoarece se creează un  nou  caz  de  clasare  a cauzelor înlăturând răspunderea penală. În practica judiciară sunt numeroase cazurile în care administrarea unor probe  presupune  trecerea  unei  perioade  de  timp  (a  se  vedea  cazul  «Colectiv»  sau  situații  în  care  probele  se  obțin  prin  comisie rogatorie), care nu poate fi imputabilă niciunui  participant  la desfășurarea procesului penal”.  

Toate acestea fiindcă țara este condusă de un condamnat care are un proces pe rol și un dosar în lucru la DNA. 

Ce-i de făcut? Deocamdată mai există câteva căi legale de atac, în primul rând la Curtea Constituțională, deși ne-am lămurit ce se întâmplă acolo. Dacă legea este promulgată, eu n-am nici o rezervă să susțin că Dragnea a transformat România într-un stat infracțional. 

De fapt, nu e primul gest în această direcție. De peste un an, principala preocupare a Parlamentului este să dea legi în favoarea criminalilor. Dacă DNA și SRI vor trece sub controlul politic al lui Dragnea, situația se va agrava. Uitați-vă cu câtă înverșunare se luptă Jandarmeria cu un surdomut amendat pentru că ar fi ”scandat” lozinci anti-PSD și veți intui cum se va folosi PSD de aceste instituții. Când cetățenii se confruntă cu un stat aflat în slujba infractorilor, nu a contribuabililor, cred că limitele libertății de a protesta sunt mult mai largi...

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te