De ce au dreptatea lor și cei care nu cred în coronavirus

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 12.07.2020 - 23:33

Ne enervează cei care nu cred în coronavirus, i-am ironizat pe cei care zic că 5G te îmbolnăvește. Dar să privim lucrurile și din alt unghi decât al nostru.

SHARE

Ne enervează cei care nu cred în coronavirus, i-am ironizat pe cei care zic că 5G te îmbolnăvește. Dar să privim lucrurile și din alt unghi decât al nostru.

O parte din ceea ce se întâmplă acum are legătură și cu faptul că sănătatea e reprezentată, în imaginea publică, de dr. Burnei care mutilează copii, de dr. Beuran, care ascunde incendierea unui pacient, de dr. Streinu-Cercel, care spune că spirtul nu e bun, de dr. Lucan, acuzat că făcea transplanturi ilegale, de dr. Arafat, cu Apuseni, Colectiv și Siutghiol pe conștiință.

E complicat să ai încredere brusc în ei și în ceilalți medici care diluau dezinfectanți, chiar dacă pentru noi, cei conștienți de contagiozitatea coronavirusului, e acum de neînțeles.

Nu justific pe adepții conspirațiilor, doar caut o explicație.

Apoi, ce să mai zicem de nivelul de încredere al românilor în politicieni.

După ce au mințit 30 de ani că fac spitale regionale, autostrăzi, anticorupție și educație, e greu să ceară acum să fie crezuți.

O doză de îndoială față de avertismentele politicienilor, față de comunicarea lor proastă e inevitabilă când și-au bătut joc de oameni decenii la rând.

Chiar dacă e vorba de o pandemie periculoasă și ar trebui abia acum să fie luați în serios.

Adăugăm la toate acestea obiceiul românesc de veacuri de a ocoli regulile - când sunt, că de multe ori nu sunt, vezi lipsa de protocoale din spitale, faptul că 40% din populație nu e capabilă să înțeleagă o etichetă plus aberațiile unor personaje controversate ca Astărăstoaie, Capsali sau Ozana Barabancea și avem un cocktail exploziv cu infecții greu de controlat.

Coronavirusul a venit pe un sol fertil și a scos din pământul nostru românesc ce am plantat și tolerat în ultimii 30 de ani și mai bine: corupție, impostură și multă, multă ticăloșie.

Iar cei care nu cred în virus sunt turnesolul care ne arată societatea așa cum e de fapt.

Comentarii

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -