Dăncilă – Cumpănașu, tandemul PSD președinte - premier

DE Petre Bădică | Actualizat: 06.08.2019 - 14:47

Încet -încet personajul principal al tragediei de la Caracal devine Alexandru Cumpănașu. Acțiunile sale le completează ale Vioricăi Dăncilă, candidatul PSD pentru Cotroceni.

SHARE

Alexandru Cumpănașu a spijinit partidul din vremea conducerii lui Dragnea (pe motiv de oportunism) în momente în care societatea civilă lupta pe baricade împotriva abuzurilor PSD.

„O cunosc bine pe Viorica Dancilă și este unul dintre cei mai echilibrați oameni pe care îi cunosc. Pot spune despre dumneai: Profesionistă, discretă, modestă, elegantă. De asemenea, CNMR a colaborat foarte bine cu doamna Dăncilă din calitatea de europarlamentar”, a zis Cumpănașu.

Vorbele lui nu au nicio acoperire în realitate, Viorica Dăncilă fiind analfabetă, plină de tupeu și răzbunătoare. Dar, atunci când Cumpănașu a deschis gura, Dăncilă tocmai devenise premier. Cumpănașu conduce Coaliția Națională pentru Modernizarea României, formată din asociații și patronate. Există o nemulțumire în rândul membrilor CNMR față de modul în care Cumpănașu, unchiul Alexandrei, se implică în desfășurarea anchetei. Alexandru Cumpănașu nu își dorește o mai mare vizibilitate pentru Coaliție, ci pentru el însuși. Cu orice preț, apărând toată ziua în media, acuzând, lansând elucubrații și afirmând fără dovezi.

Apariția pe scena publică a lui Cumpănașu se produce la puțin timp după ce prezidențiabila Dăncilă a spus că va candida în tandem cu un premier. Să fi dat cu tunul și nu găseai un PSD-ist comestibil, bun de premier, cu lipici la electorat, care să o treacă și pe Dăncilă sticla o dată cu el.

În acest context apare Cumpănașu, cel care nu a fost membru PSD dar e un fidel al acestuia. Care are în spate câteva zeci de organizații, asociații, sindicate. Care nu are niciun scrupul (perfect pentru un politician) în a se urca pe o tragedie pentru a căpăta notorietate și pentru a intra în casele alegătorilor drept justițiarul, reformatorul sau demolatorul de instituții (ce contează că sunt create de PSD).

Azi, a mai apărut un argument în favoarea scenariului tandemului Dăncilă – Cumpănașu. Premierul are o strategie simplă. Debarcarea, deparazitarea PSD de apropiații lui Dragnea. Au căzut Carmen Dan, Vâlcov, Andronescu. Prima știre a televiziunilor de azi a fost: Cumpănașu (în ce calitate?) cere audierea deputaților de Olt cu privire la rețelele de crimă organizată. Adică, a lui Paul Stănescu, dușmanul de moarte a Viorică. Dar și a lui Florin Iordache, care a dărâmat justiția, sluga oarbă a lui Dragnea.

Până în noiembrie mai e mult, dar sunt convins că Alexandru Cumpănașu a început să fie măsurat în sondajele interne ale PSD.

Comentarii

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -