Curtea Constituțională a decis că Iohannis trebuie să ghicească viitorul

DE Mircea Marian | Actualizat: 24.02.2020 - 16:36

Cred că decizia de azi a CCR va intra în istorie: ce se întâmplă când niște troglodiți numiți de mafia pesedistă ajung să impună decizii de reinterpretare a Constituției.

SHARE

Cum adică, președintele să fie obligat să desemneze un premier care poate strânge o majoritate parlamentară?

Majoritatea se vede la vot, atât, nu pentru că o proclamă Ciolacu sau Ponta.

Citește și CCR: Există conflict juridic privind desemnarea lui Ludovic Orban în funcţia de premier

Nici o listă nominală de semnături nu e relevantă, am avut nșpe mii de cazuri în cazuri în care semnatarii s-au răzgândit, de aceea avem vot secret cu bile.

Președintele poate estima, dar nu poate ști niciodată cu certitudine pe cine va susține o majoritate parlamentară.

Practic, nenea Dorneanu vrea ca președintele să fie „mama Omida”.

Curtea Constituțională actuală, cu pensionari superspeciali, zero din punct de vedere profesional, dar bine legați de diversele straturi ale mafiei pesediste, e o rușine. Decizia de azi nu este decât o minge ridicată la fileul PSD. Dacă partidul care deține majoritatea relativă în Parlament, PSD, nu vrea să desemneze un premier, de ce să i se interzică șefului statului - ales de 50%+1 din cetățenii României - să meargă pe calea anticipatelor? Este o decizie politică a președintelui ales, iar șeful statului nu poate fi obligat să evite anticipatele. Valer Dorneanu nu face decât să reconfirme apartenența sa fermă la PSD. În următorii ani, orice guvern reformist se va confrunta dur cu această Curte Constituțională, dominată de oamenii lui Dragnea. 

Comentarii


© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.