Cumpăna șobolanilor

DE Mihai Duță | Actualizat: 06.09.2019 - 07:54

Gata! În afară de gâlceava dintre găina rătăcită și clovnul milog nu ne mai trebuie nimic. Ar fi totuși o cumpănă, la Cumpănașu.

SHARE

Mereu mă întreb dacă toată prosteala asta mai prinde la cineva. Mereu sunt surprins că prinde la prea mulți. Toți ăștia care ne vor binele acum, ni l-au mai vrut odată și nu s-a întâmplat nimic.

Încă mai aștept spitalele de pe vremea lui Ponta și kilometrii de autostradă din mandatul lui Tăriceanu. De la Dăncilă ce să mai aștept? Poate doar să nu mai pună virgulă între subiect și predicat când vorbește, să nu-și mai bată joc, în general, de orice subiect. 

Am avut, de curând, de-a face din nou cu sistemul medical românesc. Oameni amărâți, veniți de departe, mulți prea târziu ca să se mai facă bine.

Aglomerație pe holuri, ore întregi de așteptare, suferință. De ce se întâmplă asta? Doar au mărit salariile la doctori, mă întreabă tata.

Degeaba mărești salariile medicilor dacă ei au la ușă de zece ori mai mulți pacienți decât ar putea vedea într-o zi sau poate chiar într-o lună.

Și foarte mulți dintre blonavi vin din afara orașului pentru că, acolo unde stau ei, nu există un spital în care să se trateze. Și vin cu ultima speranță în București, pentru că și ei trebuie să trăiască. Îi vezi și ți se rupe sufletul.

Stați liniștiți că muriți la fel de ușor și cu salariile mărite. Spitale regionale. Ați auzit cuvintele astea în ultimii șapte ani din gurile politicienilor? Dar de văzut le-ați văzut?

În schimb, vin americanii de la Metallica și donează 250.000 de euro pentru un spital construit de un ONG animat de două doamne care s-au săturat să aștepte să facă statul ceva. Iar oamenii aceștia nu candidează nicăieri. 

Traversez Bulgaria în fiecare vară, de mulți ani. De fiecare dată merg pe mai mulți kilometri de autostradă. 10, 20, 30 de kilometri pe an.

Și se construiește în continuare. Dar noi vorbim cu superioritate despre bulgari. Însă încet, încet ne lasă-n urmă. Noi îi facem praf numai la promisiuni. Și o avem pe Viorica.

Înainte l-am avut pe Dragnea care venise după Ponta. Dar venise așa, mai încet, că nu se construise niciun kilometru de autostradă pe care să se poată veni mai repede.

Ce credeți că făceau bulgarii ăștia pârliți duminică? Ei bine, fraierii munceau la modernizarea mai multor bucăți de autostradă.

Cu utilaje cu tot. Nu ca boierii noștri pe care dacă-i vezi cărând o roabă, marți la prânz, pe podul Grant, te gândești că o duc acasă. 

Și peste toți mincinoșii se cațără acum Alexandru Cumpănașu. Care ne spune cum va elimina crima organizată. Ce clanuri ar destructura și ce pârghii ar avea de la Cotroceni nu ne explică.

Ceea ce mă face să cred că nu intenționează de fapt să candideze, ci doar să-și vândă potențialele voturi în campania electorală.

Nu m-ar mira deloc să spună că mafia nu l-a lăsat să strângă semnăturile necesare și de aceea ne îndeamnă să-l votăm pe X, care-l va lăsa pe el să se lupte cu clanurile.

Probabil vizează un post de ministru de când se plimbă cu Touaregul Jandarmeriei. Oare de ce am mai lăsa astfel de escroci să ne mai mintă un mandat?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te