Cum ajută UDMR-istul Eduard Novak revolta condusă de Diana Șoșoacă. Fără mască, pe stadion

DE Mihai Duță | Actualizat: 29.03.2021 - 08:57

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a găsit de cuviință că e tocmai bine să-și facă un selfie fără mască pe Arena Națională, la meciul România - Germania, chiar în ziua în care erau impuse restricții noi de circulație în București și în țară.

SHARE

Spre dimineață, Dina Șoșoacă bântuia prin centrul Bucureștiului cu o turmă de nemulțumiți.

Bun, și care-i legătura cu Novak?

Păi când un ministrul al cabinetului Cîțu își face poză fără mască la un eveniment sportiv urmărit de-o țară întreagă, și la care este interzisă prezența spectatorilor, mesajele transmise sunt următoarele: doar fraierii respectă regulile, COVID nu există. Și-așa dai apă la moară multora care sunt deja puși pe scandal sau, pur și simplu, au obosit să tot respecte reguli doar ei. 

Trebuie să precizăm aici că ministrul Eduard Novak nu face parte nici din staff-ul echipei naționale de fotbal și nici nu are atribuții de serviciu în această zonă, întrucât Federația Română de Fotbal se finanțează din fonduri proprii, nu din bani de la MTS.

Citește și: Ministrul Eduard Novak, fără mască, la meciul România - Germania: Hajrá, Románia!

Dar mult mai grav este faptul că Novak nu purta mască. Putea să-și facă măcar un selfie cu mască, era o chestie de bun simț.

Urmăresc competițiile sportive importante și, atât în campionatul de fotbal al Angliei, cât și în cel al Germaniei, dar și în celelalte țări, jucătorii de rezervă poartă mască.

Citește și:

Şefii Poliţiei şi Jandarmeriei Capitalei, apel către populaţie: Vă rugăm să purtaţi mască

Desigur, toți cei care intră pe teren, sportivi, staff, arbitri, etc, sunt testați, iar riscul de infectare cu COVID este, practic, inexistent. Dar este vorba despre mesajul pe care-l transmit.

De asta, la începutul fiecărui meci, jucătorii sunt distanțați. Tot pentru mesajul pe care-l transmit. Chestie de respect și civilizație.

Însă pentru Eduard Novak e mult mai importantă imaginea lui decât orice mesaj. Desigur, el are și un mesaj bilingv, în română și maghiară, de susținere a echipei României de fotbal. Mic, acolo, pe Facebook, este și steagul Ungariei lângă cel al României. 

N-am reținut însă dacă ministrul Eduard Novak a avut vreo poziție publică după ce căpitanul echipei de tineret a semnalat că, în meciul cu Ungaria, jucătorii maghiari i-au făcut țigani pe români pe toată durata partidei. 

Citește și: Fotbaliștii români, făcuți țigani în meciul cu Ungaria. Suporterii așteaptă reacția lui Eduard Novak

Măcar așa, o chestie generală, că nu sunt acceptabile astfel comportamente. Sua poate a zis, dar n-am auzit eu.

Nu l-am văzut pe ministrul Eduard Novak nici în tribunele din anii 70 ale terenului de rugby Steaua, la meciul de săptămâna trecută câștigat de România cu Spania. 

Citește și: Minciunile Ministerului Tineretului și Sportului

Păi ce să caute el pe un teren mocirlos și amărât? Păi cum să explice Novak sportivilor că nu pot juca pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, care e gata de trei luni, doar pentru că nu vrea el? 

În schimb, uite ce frumos e el pe Arena Națională, fără mască, fără nicio restricție. 

În acest moment, pentru gașca Șoșoacă&comp, poza asta contează chiar mai mult decât cea cu miniștrii lui Orban stând la o țigară în Guvern. 

Citește și: Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a răzbunat și a suspendat alegerile de la Federația de Ciclism

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te