Cu cinism, își fac campanie pe tema coronavirus. Ponta, Tăriceanu, Teodorovici au avut țara pe mână

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.03.2020 - 14:56

Cei mai vocali și mai tupeiști în a exprima păreri despre situația dramatică din România sunt lideri politici care au condus țara ori au gestionat domenii precum sănătatea sau finanțarea europeană.

SHARE

Popescu Tăriceanu: a anunțat că va propune alături de PSD și Pro România o serie de măsuri care să treacă România prin criză. Este același Tăriceanu care a avut țara pe mână într-o perioadă de creștere economică 2004 – 2008 în care nu a făcut nici autostrăzi și nici spitale.

Tăriceanu a lansat azi, complet iresponsabil, o teorie a conspirației: „Nu-mi dă pace un gând! Oare conducătorii noștri au știut din timp de acest virus, dar nu au făcut nimic pentru a nu speria poporul și a câștiga niște alegeri anticipate pe care și le-au dorit cu atâta ardoare?”, a zis Tăriceanu, al cărui partid se zbate la 3-4%. Sigur, Tăriceanu știe că teoriile conspirației pot găsi un teren fertil la o populație panicată după primele decese cauzate de epidemia de coronaviurs.   

Victor Ponta: Politicianul cu memoria cea mai scurtă. Sau, poate că Ponta are personalitate multiplă și nu își amintește că, în Programul de guvernare pe care l-a scris în 2012 a promis construirea unui spital modern pentru fiecare regiune a țării. Ca premier, a mai promis că până în 2016 vom avea autostrada până la Brașov, altfel se va retrage din politică.

Cu spitalele lui Ponta, capacitatea României de a trata pacienții cu coronavirus ar fi crescut, iar pe autostrăzile neconstruite mărfurile, căutate în vreme de epidemie, ar fi ajuns mai repede la destinație. Dar nu a fost să fie.

În plină criză coronavirus este cel mai vocal lider politic. Când nu sperie lumea la tv cu scenarii apocaliptice, Ponta își continuă, pe Facebook, „Jurnalul de epidemie” care a ajuns la episodul 7. Din spatele unui calculator, Ponta ne explică ce nu am înțeles noi din ce au spus autoritățile.

Pentru că este dotat și cu un ego foarte mare, pe fundal se văd fotografii cu Ponta din momentele sale politice de aur: întâlnirile sale cu cu Papa, cu Merkel și alți lideri europeni.

Orlando Teodorovici. A fost ministru de finanțe însumat doi ani. Dar a fost și ministru al fondurilor europene din decembrie 2012 până în martie 2015.

Și pentru că nu a atras fonduri europene, PSD nu a construit cele opt spitale regionale promise la fiecare schimbare de guvern. Abia săptămâna trecută, Comisia Europeană a aprobat finanțarea, din fonduri europene, a spitalului regional din Iași. La cinci ani după ce Teodorovici a plecat de la șefia fondurilor europene.

Căzut în dizgrația noilor lideri ai PSD, face valuri naționaliste pe uscat. 

„În momente de criză ies la iveală și trădătorii, și patrioții. Acum, în conducerea țării, pe aceștia din urmă nu-i găsim”, zice Teodorovici.

Orlando a dezvoltat în postările de pe Fb două obsesii: Florin Cîțu și semnele de exclamare mari și roșii.

Nicolae Băniciou. S-a reactivat, cu mult tupeu, în ultimele zile. Pentru că, nu-i așa, Băncioiu este specialist în dezastre sanitare. Nu el a păstorit tragedia din Colectiv blocând plecarea pacienților?

Ipocrit, într-o ultimă postare, Bănicioiu acuză că nu sunt paturi la terapie intensivă și ventilatoare mecanice. Ba sunt, în cele opt spitale regionale promise de PSD.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te