Covid-19 n-a oprit campania electorală! O lecție de la PSD, Antena 3 și China comunistă

DE Mircea Marian | Actualizat: 17.03.2020 - 15:06

Una din cele mai mari prostii pe care le-am auzit în ultimele zile: “Cui îi mai pasă de campania electorală?“. Răspuns simplu: PSD e dezlănțuit, își face o campanie fără precedent, susținut de Antena 3. Iar la nivel global, China comunistă face același lucru.

SHARE

L-am văzut azi pe primarul PSD al sectorului 5, Daniel Florea, cum folosește resursele administrației locale ca să își facă reclamă electorală: distribuie cu ajutorul „voluntarilor“, adică angajații primăriei, articole de igienă și fructe împreună cu pliante electorale.

Exact același lucru l-a făcut acum câteva zile organizația PSD din Lumina, în Constanța. Probabil acesta este vârful ghețarului și nu m-ar mira ca multe organizații PSD să fi ras stocurile de produse sensibile - de la lămâi la articole sanitare - pentru a crea haos și pentru a se lăuda apoi că ei au grijă de români. 

În paralel, mega-trustul mediatic al penalilor, în frunte cu Antena 3, face tot posibilul să întrețină haosul și să-l exploateze politic. Aproape că nu există invitat al Antenei 3 care să nu-și înceapă discursul cu mesajul că Guvernul este complet depășit. În schimb, reapar în prime-time, pe post de eroi, vechii moguli din sistemul medical de stat, adică exact cei care l-au stors și l-au făcut praf.

Raed Arafat, părintele dezastrului de la Colectiv, apare la Antena 3 în postura unicului personaj care știe să gestioneze haosul guvernamental. O comparație, poate un pic forțată, este cu ceea ce a făcut Iliescu în haosul din decembrie 1989: apărea la TVR și își dădea mesajele clare și calme, în timp ce ceilalți vorbitori erau haotici, patetici și incoerenți.

Bineînțeles, acum este și vina PNL că nu are nici un comunicator profesionist, specializat în situații de criză, iar demnitarii care apar la televizor nu pricep ce se întâmplă, adică faptul lumea e speriată, furioasă, caută vinovați și nu va avea nici o milă pentru greșelile lor de etapă. 

Ce fac PSD și aliații săi din media nu e nimic excepțional. China comunistă a început o campanie mediatică formidabilă: trimite ajutoare și experți în Italia, critică „slăbiciunile“ regimurilor democratice, incapabile să impună o carantină ca-n Wuhan și sugerează că epidemia n-ar fi pornit din țara lor. Uitate sunt vremurile în care China comunistă ținea ochii în jos, fiindcă autoritățile comuniste au pus pumnul în gura medicilor care spuneau că a apărut un nou tip de coronavirus, extrem de periculos.

Zeci de medici chinezi au murit până când regimul comunist a acceptat situația. În paranteză fie spus, uitați-vă ce bine gestionează situația Taiwan și Hong-Kong, deși sunt învecinate cu China comunistă. 

Pe scurt, campania electorală nu s-a oprit și nu se va opri niciodată. Lumea se va schimba după această epidemie, dar tot vom avea viață politică și, sper, alegeri libere.

Nu trebuie să-i lăsăm pe cei care sunt direct responsabili de faptul că, azi sistemul medical este la pământ să profite de criză.

Înainte de a deschide gura, liderii PSD ar trebui să-și ceară scuze că, timp de aproape opt ani cât au deținut puterea, n-au pus nici măcar o cărămidă la temelia unui spital nou. Aveau bani - inclusiv fonduri de la UE - au preferat să-i toace și să-i bage în buzunarele clientelei. Poate unii au uitat. Eu, nu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te