Chemarea ciolanului în PSD: azi, Ecaterina Andronescu

DE Petre Bădică | Actualizat: 27.09.2018 - 23:22

Nici nu s-a răcit bine scaunul de pe care s-a ridicat ministrul Educației, Valentin Popa, că dizidenta Ecaterina Andronescu și-a anunțat disponibilitatea de a linge acolo unde a scuipat acum câteva săptămâni.

SHARE

Pe 14 august, Ecaterina Andronescu a șters cu buretele o parte din prestațiile sale toxice (voi reveni zilele următoare cu exemple concrete) din cele trei mandate de ministru al Educației. Atunci, într-o scrisoare publică și în termeni duri, i-a cerut lui Dragnea demisia și a spus răspicat că guvernul Dăncilă este foarte slab.

Citește și Ecaterina Andronescu, atac la adresa lui Liviu Dragnea: „Să nu dăm foc” țării și PSD-ului

Astăzi, la Realitatea TV, am asistat la cea mai ipocrită și demnă de milă prestație a unui politician. Ecaterina Andronescu s-a străduit, timp de o oră, să rămână cu onoarea nepătată, în timp ce trimitea bezele cuplului, până mai ieri toxic, Dragnea&Dăncilă.

A deshis ușor ușa reconcilierii susținând, flatată, că Liviu Dragnea i-a propus funcția de ministru al Educației acum două săptămâni. Iar ea a avut sentimentul că liderul PSD a fost receptiv și i-a înțeles criticile. Asta amintește de celebra declarație a lui Gigi Becali: „M-am certat si cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanță, dar nu ne-am insultat”.

Întrebată de moderator dacă mai crede că guvernul este unul care nu performează, doamna Andronescu și-a dres vocea și a spus că nu vrea să vorbească despre premier. Stupoare. Ca și cum ajuns la stomatolog, ai zice că nu vrei să deschizi gura. Păi, mai bine rămâneai acasă, madam!

Apoi, baletul logic a continuat. Andronescu a susținut că preferă un guvern incompetent, posibilității ca partidul să fie în opoziție, făcând trimitere la „omul rău” de la Cotroceni care nu va mai desemna un nou premier PSD. Și a precizat, cu tremur în glas, că pentru ea,  importante sunt, în ordine: țara, partidul și pe locul trei persoana dânsei. Păi, nu de asta ai publicat, madam, scrisoarea în care cereai demisia lui Dragnea și Dăncilă? Pentru că țara merge în direcția greșită?

Fără jenă și probabil crezând că spune ceva neutru, Andronescu a declarat că apreciază prestația premierului în raport cu personalitățile pe care le întâlnește la Bruxelles. Și a susținut că greșelile acesteia de limbă, orientare, inadecvare se datorează consilierilor. Care nu îi fac mape cuprinzătoare.

După ce și-a pus destulă cenușă în cap, Andronescu și-a anunțat programul pentru cea de-a patra descălecare la Ministerul Educației: Internet în toate școlile, computere în toate școlile, standarde europene în educație, integrare europeană rapidă.

Dragnea nu dă doi bani pe toate astea. Pentru el, aducerea lui Andronescu în guvern are o însemnătate strict politică. Șeful PSD vrea să arate că nici măcar un dizident de talia profesorului doctor Ecaterina Andronescu, o mare doamnă a PSD, nu poate rezista ispitei „ciolanului”. Că și ea poate fi cumpărată. Prin readucerea Ecaterinei Andronescu în matca partidului, Dragnea va înregistra o uriașă victorie asupra lui Ponta. Acesta din urmă o vedea pe Andronescu candidatul partidului său pentru Cotroceni.

Citește și Ministrul Educației a demisionat. Dragnea l-a sacrificat de dragul UDMR

Dacă aș fi în locul lui Liviu Dragnea aș lăsa-o pe Cati Andronescu să se mai facă de râs în câteva emisiuni tv și, la final, aș numi pe altcineva la Ministerul Educației. Partidul are prea puțină nevoie de intelectuali, ciolanele consistente sunt numerate, iar baronii sunt înfometați.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te