Așteptarea sentinței în cazul Colectiv, mai lungă ca „pușcăria” lui Piedone. În 10 ani e iar primar

DE Petre Bădică | Actualizat: 12.05.2022 - 16:05

După șase ani și jumătate de la tragedia din Colectiv a venit și sentința. Primarul Popescu Piedone, care a „uitat” să verifice condițiile în care se desfășoară activitatea în Colectiv, va sta în pușcărie mai puțin timp decât au așteptat victimele tragediei o sentință finală.

SHARE

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc pe 30 octombrie 2015, în incinta unui club din sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Primarul sectorului 4 era Popescu Piedone.

Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album. Televiziunile au transmis non-stop filmul tragediei, zile în șir. Ziarele au tocat subiectul, politicienii au promis o rezolvare rapidă, Ponta și-a dat demisia.

Citește și: BREAKING NEWS Sentință definitivă în Dosarul Colectiv: Piedone, 4 ani de închisoare cu executare

Doar justiția a așteptat „cuminte” într-un colț până mânia publică s-a mai domolit. A început tergiversarea procesului Colectiv. Amânări peste amânări, termene sărite cu lunile. Abia pe 16 decembrie 2019, fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în primă instanţă la opt ani şi jumătate de închisoare cu executare. A început recursul, pe parcursul căruia Piedone, cu voia și prin judecata bucureștenilor, a fost ales primar de data aceasta la sectorul 5.

În timpul procesului, judecătorii de la CAB au eliminat forma agravantă a infracţiunii de abuz în serviciu de care era acuzat Piedone. De aceea, Piedone a și primit, azi, jumătate din pedeapsa de la prima instanță.

Judecătorii au avut nevoie de peste un an de zile și, după mai multe amânări, l-au condamnat pe Piedone la 4 ani de închisoare. Piedone va sta, probabil, mai puțin timp în pușcărie, după ce se va descoperi că e bolnav și cam bătrân. Ar putea ieși după vreo 3 ani, jumătate față de perioada de așteptare pentru verdictul final în procesul Colectiv.

Instanța i-a interzis „inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani”.

Citește și: Judecătorii din dosarul Colectiv: un polițist ajuns magistrat, descendenta unei familii de avocați

Cu tristețe o spun sunt șanse mari ca după 3-4 ani de închisoare și după alți 5 de interzicerea unor drepturi să ne trezim cu Piedone iar primar.  

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii


© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.