Un grefier s-a dat procuror și a ajuns după gratii. A sustras sute de dosare penale

DE Alexandra Lupascu | 07.03.2024 - 08:44
Un grefier s-a dat procuror și a ajuns după gratii. A sustras sute de dosare penale Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Un fost grefier din Sighetu Marmaţiei a fost trimis în judecată pe motiv că ar fi sustras sute de dosare penale şi chiar ar fi semnat în locul procurorului ordonanţe de clasare. Bărbatul este în arest preventiv de la sfârşitul anului trecut.

SHARE

De asemenea, el ar fi pretins că este procuror şi ar fi întocmit în fals o ordonanţă de clasare, într-un dosar care viza o infracţiune rutieră.

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a anunţat, miercuri, că procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a finalizat cercetările desfăşurate împreună cu ofiţerii DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei la momentele comiterii faptelor, pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, uzurparea de calităţi oficiale, favorizarea făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Citeşte şi: Fostul patron al Dinamo, arestat pentru fraudă cu fonduri europene de peste 30 de milioane de euro

”Inculpatul, în calitate de grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, în data de 11.11.2023, a sustras un număr de 323 dosare penale si alte înscrisuri oficiale, înregistrate sau aparţinând Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei şi le-a depozitat într-un spaţiu aflat în apropierea imobilului în care locuia”, a arătat sursa citată, conform protv.

Un grefier s-a dat procuror și a ajuns după gratii. A sustras sute de dosare penale

În 2 noiembrie 2023, în timp ce a fost abordat de o persoană, martor în cauză, şi-a asumat, fără drept, calitatea de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei şi i-a dat de înţeles martorului că va întocmi o soluţie de netrimitere in judecată în dosarul penal în care acesta era cercetat pentru o infracţiune la regimul rutier, comisă în stare de recidivă postexecutorie, întocmind ulterior, în fals, o ordonanţă de clasare, prin contrafacerea semnăturii procurorului, pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a acestuia. Totodată, inculpatul i-a înmânat celui din urmă un exemplar al ordonanţei de clasare.

Citește și: Preşedintele CJ Călăraşi, liderul PSD local Vasile Iliuţă, achitat într-un dosar de şantaj şi abuz

În 23 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, cu sprijinul unor echipe de luptători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au făcut 3 percheziţii domiciliare în judeţul Maramureş.

În acelaşi dosar, în 28 decembrie poliţişti anticorupţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, în baza ordonanţei de delegare emisă de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au făcut o percheziţie domiciliară în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Baia Mare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te