Începe primul proces în dosarul Tel Drum

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 11.01.2019 - 21:10
Dragnea a negat mereu orice legătură cu TelDrum

Procesul în care compania Tel Drum și trei dintre directorii ei – Petre Pitiș, Mircea Vișan și Florea Neda – au fost trimiși în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene poate începe pe fond, potrivit unei deciziei luate de vineri de Tribunalul București.

SHARE

Potrivit instanței, magistrații au constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală.

„Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpații Pitiș Petre, Neda Florea, Vișan Mircea, SC Tel Drum SA, SC WFA Impex SRL și părțile civile”, a decis Tribunalul București. Hotărârea poate fi contestată în trei zile de la comunicare.

Tel Drum și directorii companiei au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru folosirea de documente false, având ca rezultat obținerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziționării unei stații de asfaltare. De asemenea, un alt director al companiei, Florea Neda, precum și firma SC WFA Impex SRL și un reprezentant al acestei societăți, Ion Florian, au fost trimiși în judecată pentru complicitate.

La DNA se află în anchetă o altă parte a dosarului „Tel Drum”, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este cercetat pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte săvârşite în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Potrivit DNA, în anul 2015, Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de Tel Drum în cadrul programului „Creşterea Competitivităţii Economice”, finanţat din fonduri europene. În cadrul proiectului, Tel Drum SA urma să achiziţioneze o ‘staţie mobilă de mixturi asfaltice pentru creşterea competitivităţii economice a SC Tel Drum SA’. Proiectul trebuia implementat până la data de 31 decembrie 2015.

DNA precizează că Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 4.849.375 lei reprezentând cheltuiala eligibilă nerambursabilă.

Dosarul are la bază o sesizare a Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, înregistrată la data de 16 mai 2017.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.