Sinecura de 12.000 lei/lună la Consiliul Legislativ a plagiatorului Iordache, garantată de Dorneanu

DE Petre Bădică | Actualizat: 18.11.2020 - 22:48
Dorneanu și Iordache / Digi24

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizările PNL şi USR privind numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. CCR a respins şi sesizările celor două formaţiuni în legătură cu numirea lui George Edward Dircă.

SHARE

Potrivit surselor citate de Agerpres, tot miercuri, CCR a respins şi sesizările celor două formaţiuni în legătură cu numirea lui George Edward Dircă în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a Consiliului Legislativ.

Pe 22 octombrie, liberalii au depus sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la hotărârea Parlamentului privind numirea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Florin Iordache rămâne, astfel, președinte al Consiliului Legislativ, deși experiența sa juridică a fost dobândită după 40 de ani, când a devenit și deputat. Iordache este inginer mecanic de meserie. Iar de carieră - oportunist slugarnic al tuturor conducerilor PSD.

În 2000 ajunge deputat după ce 4 ani a fost viceprimar al orașului Caracal. Ajuns în Parlamentul de la București, Florin Iordache – la 40 de ani - se apucă de colecționat diplome:

·        2002: Univ. Craiova - Fac. de Drept - jurist

·        2004: Institutul Naţional de Administraţie - cursuri postuniversitare;

·        2004: Institutul Naţional de Administraţie - masterat

·        2006: Univ. "Nicolae Titulescu", Bucureşti, masterat

·        2006: Colegiul Naţional de Apărare, cursuri postuniversitare;

 
 

·        2007: doctorat, "Relaţii economice internaţionale"

În cinci ani, face o facultate, 4 masterate / cursuri postuniversitare și un doctorat plagiat la Chișinău. Detalii AICI.

Dat afară de pe listele pentru Parlament de liderul PSD Marcel Ciolacu, Iordache va conduce Consiliul Legislativ unde nu există limită de vârstă și mandate. Iordache a fost votat de Parlament în detrimentul fostului șef al CCR Augustin Zegrean.

Potrivit legii, „pot fi numiti in functiile de presedinte al Consiliului Legislativ, presedinte de sectie sau consilier persoane care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara, cu pregatire juridica superioara, o buna reputatie profesionala si morala si o vechime de cel putin 15 ani in activitatea juridica”.
Despre studiile precare și false am scris mai sus.

Cât privește „O bună reputatie profesională și morală” - Iordache este autorul Ordonanței 13 prin care a vrut să îl scape pe Dragnea de pușcărie și care a adunat sute de mii de oameni la proteste. A măcelărit legile justiției și a ajutat criminalii și violatorii să iasă din pușcărie înainte de termen.

La Consiliul Legislativ, Ioradche va câștiga în jur de 145.000 de lei pe an. Adică 12.000 de lei pe lună. Cifra este luată din declarația de avere a predecesorului său.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te