Șefa spitalelor din Bucureşti, la DNA. Are 4 venituri din bani publici. Soțul e preot

DE Florin Budescu | Actualizat: 27.03.2024 - 12:25
Șefa spitalelor din Bucureşti la DNA. Are 4 venituri din bani publici. Soțul e preot - Foto: Facebook/oana Gabriela Sivache

Șefa spitalelor din Bucureşti, la DNA. Are 4 venituri din bani publici. Soțul e preot. Directorul general al ASSMB, Oana Sivache, s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA pentru a fi audiată.

SHARE

Șefa spitalelor din Bucureşti, la DNA. Are 4 venituri din bani publici. Soțul e preot. Directorul general al ASSMB, Oana Sivache, s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA pentru a fi audiată, într-un dosar de corupţie.

Surse judiciare au precizat că aceasta a fost chemată într-un dosar care are legătură cu percheziţiile din luna decembrie, de la Spitalele "Colţea" şi "Sfântul Luca".

Șefa spitalelor din Bucureşti la DNA. Are 4 venituri din bani publici. Soțul e preot

"S-au făcut nişte percheziţii la ASSMB în decembrie. M-au sunat, am venit să vedem despre ce este vorba. (...) Eu mă bucur că au venit în sfârşit şi vor să facă treabă, să se facă lumină, să se facă curăţenie, există nişte plângeri depuse de ASSMB pe fapte de corupţie şi în 2022, aşteptăm ca instituţiile statului să-şi facă treaba", a declarat Sivache, la venirea la DNA.

Oana Sivache a fost numită la ASSMB, de către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Sivache are trecut în declaraţia de avere un apartament în Tărgovişte, de 100 mp, deţinut în proprietate, împreună cu soţul ei.

Citeşte şi: Semnal de alarmă tras de șefa ASSMB. Lipsa de personal amenință să pună spitalele „pe butuci”

Are un credit făcut la BRD, în anul 2014, pe 30 de ani, de 117.000 de lei, adică de aproximativ 23.000 de euro. Are patru surse de venit: ASSMB - 97.000 de lei pe an; indemnizaţia de consilier în CGMB, de 12.000 de lei; indemnizaţia de membru în CA STB, de 23.000 de lei; cea de membru în CA de la Spitalul Sf. Luca, de 300 de lei.

Soţul ei, Nicolae Sivache, este preot în Parohia Brânzari, din Dâmboviţa, şi câştigă 47.000 de lei anual.

Întrebată dacă este sigură că a fost chemată în calitate de martor şi nu de suspect, ea a răspuns: "Mă aştept la orice, având în vedere că anul trecut am sesizat acte de corupţie, care, după cum ştiţi, s-au soldat şi cu câteva condamnări. Mafia nu iartă, deci mă aştept la orice".

Citeşte şi: Directorul Administraţiei Spitalelor Bucureşti, arestat pentru luare de mită:„Eu nu muncesc degeaba”

Pe 12 decembrie 2023, procurorii DNA au efectuat percheziţii la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi la spitalele "Colţea" şi "Sf. Luca" din Capitală, într-un dosar de corupţie, legat de implementarea de servicii IT, la unităţi sanitare din Bucureşti.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise de funcţionari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziţie publică, ce prevedea implementarea în cadrul unor spitale din Bucureşti a unor servicii IT", preciza DNA.

Oana Sivache a fost numită în fruntea ASSMB după ce directorul instituţiei, Cristian Plută, numit de Gabriela Firea, a fost arestat pentru luare de mită, în septembrie anul trecut.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te