Contre Birchall/Savonea: Am o relație bună cu Birchall, dar nu sunt adepta teatrului scurt

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 03.07.2019 - 10:49
Președintele CSM, Lia Savonea/Foto: Digi24

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a făcut miercuri o nouă încercare de a trece prin votul plenului numirea procurorului Adina Florea la secția de anchetare a magistraților.

SHARE

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat, la începutul ședinței, eșuate pentru a patra oară, că este rolul președintelui CSM de a debloca această situație și a reclamat din nou că a fost convocată la plen foarte târziu, într-o zi în care este ședință de Guvern: „Acest mod de a înțelege dialogul nu este neapărat productiv".

 „Nu sunt tensiuni apocaliptice între Birchall şi Savonea. Ministrul Justiţiei şi-a exprimat public mâhnirea şi nemulţumirea că şi azi a venit ca să aibă de unde să plece fără să se poată merge pe o colaborare instituţională”, a declarat Ana Birchall, după amânarea şedinţei de azi.

„Agresivitatea sau maniera de a convoca plenul de pe o zi pe alta, în această manieră pe mine nu mă poate avea ca partener", a adăugat ministrul justiţiei.

Pe de altă parte, întrebată despre criticile Anei Brirchall, Lia Savonea a susținut că are o relație bună cu ministrul, dar că nu este „adepta teatrului scurt".

Președintele CSM a susținut, la începutul ședinței, că are o relație bună cu Ana Birchall, chiar dacă inițial ministrul Justiției spunea că nu îi înțelege tonul agresiv pe care îl folosește în dialog. Savonea a mai spus că nu este adepta scenetelor sau a teatrului scurt, potrivit Hotnews.

„Cred că în timp ați putea să înțelegeți profilul meu, să îmi știți comportamentul. Nu sunt adepta teatrului scurt sau scenetelor în fața dumneavoastră. Am o relație bună cu doamna ministru și fiecare răspunde pentru felul în care înțelege să se poziționeze", le-a spus Lia Savonea jurnaliștilor, înainte de plenul CSM.

În ceea ce privește boicotul, președintele CSM susține că nu sunt tensiuni între membri, ci relații instituționale, adăugând că i se pare ironic ca cei șapte judecători și procurori să acuze lipsa dialogului, în condițiile în care aceștia nu se prezintă la plen pentru discuții.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -