Rene Bejarano, politician mexican, recunoaște că ştie doi indivizi din mafia românească din Cancun

DE Miruna Moldoveanu | 10.02.2021 - 12:45
Cancun, Mexic/FOTO: Getty

Politicianul Rene Bejarano, care intenţionează să candideze la un post de deputat federal, a recunoscut că îi cunoaşte pe doi indivizi care au legături cu mafia formată din cetăţeni români, care operează în statul Quintana Roo, dar a negat faptul că ar avea relaţii cu gruparea.

SHARE

Bejarano a susţinut că delincvenţii s-au folosit de numele său şi de cel al mişcării sale politice, Mişcarea Naţională pentru Speranţă, pentru a înşela oameni de afaceri, motiv pentru care a rupt orice legătură cu ei în momentul în care a aflat despre acest lucru.

Politicianul mexican a negat orice fel de legătură cu gruparea infracţională încă de luni, când presa a publicat informaţia potrivit căreia autorităţile mexicane şi americane făceau legătura între Bejarano şi alţi oameni politici şi mafia cetăţeanului român Florian Tudor, cunoscut după porecla 'Rechinul'.

''Dezmint şi neg orice legătură cu mafia română. Informaţia publicată este falsă'', a scris Bejarano pe contul său de Twitter.

În plus, politicianul mexican a spus că este vorba despre ''calomnii'' şi că ''unica finalitate a acestor minciuni flagrante o reprezintă procesul electoral din acest an'', în care el - un apropiat al preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador, pe vremea când acesta a fost primar al capitalei Ciudad de Mexico, între 2000 şi 2005 - intenţionează să candideze pentru un mandat de deputat federal din partea formaţiunii Morena.

La 6 iunie 2021, 94 de milioane de mexicani sunt chemaţi la urne pentru a alege, între alte funcţii, 500 de deputaţi federali în ceea ce se consideră a fi cele mai ample alegeri din istoria Mexicului.

În afara dezminţirilor oferite de politicianul citat, responsabilul Unităţii de Informaţii Financiare (UIF) din guvernul mexican, Santiago Nieto, a clarificat pe Twitter că Bejarano nu apare în ancheta sa. ''În ancheta UIF, precum şi în denunţul pe care îl vom prezenta săptămâna aceasta împotriva grupării de români şi mexicani care clonau cărţi de credit se clarifică faptul că Rene Bejarano nu apare nicăieri'', a scris Nieto.

Gruparea celui poreclit 'Rechinul', care se ocupă cu clonarea de cărţi de credit, traficul de persoane şi extorcarea, şi-ar desfăşura activitatea în cel puţin 14 state mexicane cu sprijinul unor funcţionari şi prin intermediul unor firme fantomă, scrie EFE, citată de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.