Reacţia ministrului Justiţiei la gafele din procesul lui Vlad Pascu: „Îmi pare teribil de rău”

DE Alin Crișan | Actualizat: 14.03.2024 - 19:32
Reacţia ministrului Justiţiei la gafele din procesul lui Vlad Pascu: „Îmi pare teribil de rău” - Foto: INQUAM PHOTOS/ Saul Pop/ Imagine cu caracter ilustrativ

Reacţia ministrului Justiţiei la gafele din procesul lui Vlad Pascu. Alina Gorghiu spune că „este un proces tulburător”.

SHARE

Au fost scene revoltătoare din nou în sala de judecată, la procesul lui Vlad Pascu, acolo unde judecătoarea a făcut o nouă gafă. Reacția ministrului Justiției.

Reacţia ministrului Justiţiei la gafele din procesul lui Vlad Pascu: „Îmi pare teribil de rău”

La aproape 7 luni de la tragedia din stațiunea 2 Mai în care doi adolescenți, Sebi şi Roberta, au fost spulberați de Vlad Pascu care s-a urcat drogat la volan deciziile se lasă aşteptate, iar erorile din sălile de judecată se ţin lanţ.

Astăzi, tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii ucişi de cel care s-a urcat drogat la volan, a povestit că judecătoarea care a mai gafat o dată, la primul termen al procesului, l-a întrebat acum cine este. Asta în condițiile în care avea poza fiului său în braţe. Pe de altă parte, Vlad Pascu şi-a recunoscut faptele de care este acuzat și a cerut să fie judecat în procedură simplificată, având astfel posibilitatea de a beneficia de reducerea pedepsei.

Întrebată despre aceste incidente, ministrul Justiţiei, Alina Ghorghiu a spus: "Ministerul Justiției nu are niciun fel de atribuţii în această situaţie pentru că vorbim de o cercetare disciplinară în acest moment. Este un dosar tulburător din pricina că niște adolescenți au fost uciși, este un dosar care a stârnit foarte multă emoție publică.

Citește și: Vlad Pascu „beizadeaua drogată” care a produs tragedia de la 2 Mai, vrea o pedeapsă „acasă”

În calitate de mamă şi ca simplu cetăţean îmi pare teribil de rău pentru toată drama prin care trece această familie. Şi, da este o situaţie care poate să afecteze încrederea în justiţie. Văd revolta părinților pentru maniera în care sunt abordați la termene, însă procedural se întâmplă în felul următor: Inspecția Judiciară verifică situaţia şi vom avea o concluzie pe această problemă.

Procedura are mai multe etape. A fost partea publică, asta însemnă că s-a depășit etapa verificărilor prealabile şi s-a constatat că sunt anumite indicii că s-a săvârșit o abatere şi s-a trecut la a doua etapă. Termenul legal era de 45 de zile. Mai departe inspecția verifică situaţia", a spus ministrul Justiției, Alina Gorghiu, la Antena 3 CNN. 

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi: "Nu mai am nicio speranță"

Părinţii victimelor spun că nu mai au nicio speranţă. "Sincer nu mai am nicio speranță. La cum se judecă în ţara asta chiar nu mai am nicio speranță. M-a văzut cu poza băiatului în mana şi m-a întrebat cine sunt. Şi am zis, sunt tatăl lui Sebi şi l-am adus şi pe el în sala ca să-l vedeți", spune tatăl lui Sebi, Valentin Olariu. 

"Nu s-a întâmplat nimic astăzi. Eu m-am prezent ca fiind Olariu Mihaela ca fiind mama lui Sebastian şi după m-a mai întrebat încă o dată cum mă numesc. Sunt niște oameni incompetenți care sunt puși pe niște posturi să facă ce", spune mama lui Sebi, Mihaela Olariu. 

Citește și: Vlad Pascu şi-a recunoscut toate faptele şi a ales procedură simplificată

Este pentru a doua oară când judecătoarea gafează. În aceste condiţii, avocații au cerut recuzarea, însă cererea a fost respinsă, iar acum magistratul va rămâne în acest proces. Nu este însă singura decizie controversată în acest dosar.

"Problema e în felul următor... nu cred că s-a înțeles nicio clipă că vorbim despre o cerere care a fost depusă încă de la Parchet şi nu s-a dezbătut nici măcar astăzi. Doamna judecător i-a acceptat procedura abreviată, ca să înțeleagă toată lumea, adică simplificata, adică să obțină practic şi o reducere a pedepsei de o treime, pe romanește. Înainte să dezbată cererea de schimbare a încadrării juridice adică o chestiune de normalitate", spune avocatul familiilor victimelor, Adrian Cuculis. 

Bunica Robertei: "Vlad Pascu este favorizat"

Practic, judecătorul din dosar a admis cererea lui Vlad Pascu să fie judecat pe procedură simplificată, după ce şi-a recunoscut faptele, înainte să judece cererea avocaților victimelor de a schimba încadrarea juridică aşa cum ar fi normal. 

"Nu, nu mai am nicio speranță, dezamăgită total. Bineînțeles că e favorizat, n-ați văzut ce cer avocații lui", spune bunica Robertei. 

"Amânări peste amânări şi așa va fi mereu. Nu se va rezolva nimic, daca va rămâne acelaşi judecător nu cred ca se rezolva nimic", spune dezamăgită şi mama Robertei. 

Pe 4 aprilie se va decide dacă Vlad Pascu va fi judecat pentru omor calificat şi nu pentru ucidere din culpă aşa cum este acum. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te