Surse din cadrul ONRI susţin că sunt vizate de această acţiune mai multe persoane angajate în instituţie, unele dintre acestea fiind luate de acasă şi duse la audieri, printre care şi artişti.
De mai bine de un an, la ONRI sunt tensiuni mari între o parte dintre angajaţi şi managerul instituţiei, Beatrice Rancea, motiv pentru care s-au făcut mai multe plângeri penale de ambele părţi şi au fost deschise şi acţiuni în judecată, potrivit Agerpres.
O violonistă a câştigat la Curtea de Apel un proces cu Opera ieşeană după ce a fost dată afară în urmă cu doi ani pentru că reprezenta “un pericol pentru stabilitatea ONRI”. A ajuns în faţa comisiei de disciplină pentru că ar fi folosit telefonul mobil la repetiţii.
Verificări ale DIICOT la Opera Națională din Iași
“Am fost chemată nu mai puţin de trei ori. De fiecare dată invocau faptul că am folosit telefonul mobil în timpul repetiţiilor. Există un singur mesaj primit de la unul dintre copii, care ieşise de la şcoală şi nu ştia unde să meargă, acasă sau la bunica”, a povestit Otilia Ropotă. După doi ani de procese, are de primit 25.000 de euro reprezentând bani de salarii şi cheltuieli de judecată.
Încă un proces pierdut de Opera Naţională Română Iaşi (ONRI). După doi ani de şedinţe de judecată, Otilia Ropotă (Pop), violonistă în cadrul orchestrei, a câştigat procesul definitiv, privind concedierea sa. Otilia Ropotă, mamă singură cu doi copii, a fost dată afară pentru că, în timpul repetiţiilor i-ar fi răspus băiatului care ieşea de la şcoală la un mesaj. Motivul este însă cu totul altul. La final de proces, ONRI, şi nu semnatarul deciziei de concediere, respectiv managerul Beatrice Rancea, are de plătit Otiliei Ropotă peste 25.000 de euro, sumă care reprezintă salariile restante pentru doi ani de inactivitate, scrie Ziarul de Iași.