Raportul protestului din 10 august: Ordinele ar fi fost date prin intermediul lui Mihai Valeriu

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 14.11.2019 - 18:07
Carmen Dan Foto: gov.ro

Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018, care a fost desecretizat joi, arată că fostul ministru Carmen Dan, care se afla în concediu în 10 august 2018, a venit la Ministerul de Interne și a preluat comanda în jurul orei 12:00.

SHARE

UPDATE: DIICOT a emis joi un comunicat în care dezminte informațiile apărute în presă. 

„Înscrisul intitulat «Informarea privind manifestația de protest desfășurată în municipiul București, în data de 10.08.2018» , declasificat de către M.A.I. la data de 14.11.2019, nu cuprinde date referitoare la implicarea unor persoane fără atribuții în activitatea de gestionare a intervenției jandarmeriei în timpul protestelor, ci evaluări contextuale cu privire la modul de desfășurare a evenimentelor și cu privire la capacitatea de reacție a forțelor de ordine.

Afirmațiile în sensul că «potrivit unor surse din DIICOT, Mihai Valeriu ar fi ținut permanent legătura cu Liviu Dragnea și liderii huliganilor » nu au un fundament real”, susține Biroul de Comunicare al DIICOT.

______________________________________________________

 

Carmen Dan ar fi preluat comanda de la Nucu Marin, secretar de stat în MAI la acea dată, potrivit Hotnews.ro

Din acel moment, ordinele au fost date prin intermediul lui Mihai Valeriu, subsecretar de stat, au precizat sursele citate. Raportul prezintă detaliat misiunile, unitățile efective deplasate în zona Pieței Victoria și desfășurarea evenimentelor pe ore și minute.

Potrivit unor surse din DIICOT, Mihai Valeriu ar fi ținut permanent legătura cu Liviu Dragnea și liderii huliganilor. De notat că această informație nu face parte din raportul desecretizat joi.

Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 a fost desecretizat, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

El a precizat că DIICOT a luat act de declasificarea raportului, care poate fi folosit acum în cercetarea penală și care va putea fi făcut public la finalul anchetei procurorilor.

Ministrul de Interne a spus, într-o conferință de presă, că toate instituțiile cărora le-a cerut avizul pentru declasificarea raportului și-au dat acordul, inclusiv Jandarmeria fiind de acord.

Potrivit acestuia, raportul va putea fi făcut public abia la finalizarea anchetei penale.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -