Niculae Bădălău, care promitea o mită de 170.000€, vânduse un teren în București cu 600.000€

DE Petre Bădică | Actualizat: 28.11.2022 - 09:48
Nicula Bădălău - Foto: Curtea de Conturi

Vicepreședintele Curții de Conturi, Niculae Bădălău a fost reținut, aseară, la puțin timp după ce a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar de dare de mită.

SHARE

Acuzațiile care i se aduc lui Bădălău sunt dare de mită, în formă continuată și trafic de influență.

Ce spun procurorii DNA

„În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

Citește și: Copilul lui Bădălău planifica o nuntă de un milion de euro cu Bianca Drăgușanu. Salam, invitat

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă...”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă. În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte”, anunță DNA.

Citește și: Niculae Bădălău, reținut de DNA pentru corupție. Câștigă 5.500 euro pe lună de la Curtea de Conturi

Bădălău, bogat din 2021

Niculae Bădălău a lucrat din 2004 la stat fiind prefect, parlamentar dar și ministru al economiei. Bădălău nu spune ce a lucrat până la vârsta de 43 de ani. Detalii AICI

Timp de patru ani a fost managerul unei firme S.C. NBG S.R.L. Firma apare ca fiind din Bolintin Vale unde Bădălău deține terenuri și imobile. Detalii AICI. 

În cei 4 ani cât a fost manager, firma a avut profituri modeste de câteva zeci de mii de lei (între 2008 și 2012).

Firma a mers modest până când a început să aibă profit: 2018 - 2 milioane, 2019 - 3 milioane și 2020 - 5 milioane de lei. În fiecare an, datoriile erau de 3 ori mai mari decât profitul.

Salariu de la stat

Potrivit Declarației sale de avere, Bădălău câștiga bine la Curtea de Conturi: 5.500 euro pe lună. Dar asta - cel puțin pe hârtie -, nu îl făcea un om extrem de bogat.

În Declarația din 2021, Bădălău menționează 6 terenuri, două case, tablouri și bijuterii de 37.000 de euro și 80.000 de euro în bancă. Soția lui câștigă sub 3.000 le pe lună fiind profesoară.

Un an mai târziu, Bădălău vinde un teren din București de 3.200 de mp pentru suma amețitoare de 600.000 de euro, adică 187 euro/mp.

Copilul trăia pe picior mare

Bădălău junior se purta ca un adevărat copil de bani gata, deși nu e clar de unde făcea rost de bani. Gabi Bădălău se pregătea de o nuntă de un milion de dolari cu Bianca Drăgușanu și se înconjoară de bolizi de lux.

Citește și : Copilul lui Bădălău planifica o nuntă de un milion de euro cu Bianca Drăgușanu. Salam, invitat

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te