Măsura fusese impusă de Adina Florea, procurorul în dosarul aducerii lui Nicolae Popa în România, și a fost contestată de Kovesi.
„A fost revocat controlul judiciar. Acum pot părăsi și țara”, a declarat Kovesi la ieșirea de la Curtea Supremă. Ea a mai spus că există o continuă campanie de hărțuire împotriva ei și altor magistrați.
„Zilnic sunt atacați procurori, zilnic sunt atacați judecători. Cu toții suntem atacați pentru că ne facem treaba și pentru că unii vor să fure liniștiți în continuare și noi i-am împiedicat”, a declarat Kovesi la ieșirea de la Înalta Curte Supremă. „Întotdeauna încerci să ataci șefii sau oamenii cei mai vizibili în spațiul public pentru a da un semnal și celorlalți”, a mai adăugat fosta șefă a DNA.
Laura Codruţa Kovesi a anunţat săptămână trecută, la ieşirea din sediul Secţiei de anchetare a magistraţilor că are interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarele care o vizează, subliniind că aceasta ar fi o măsură prin care i se inchide gura.
„Procurorul de caz mi-a interzis să vorbesc cu presa. (...) Este o măsură de a-mi închide gura”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea de la audieri.
Dosarele lui Kovesi
Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie i-a deschis un prim dosar Laurei Codruţa Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiţă a acuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în ţară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011.
Laura Codruţa Kovesi era la acea vreme procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI. În această cauză, fostul procuror-şef DNA este urmărit penal pentru luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Procurorul de caz al acestei cauze este Adina Florea.
Citește și Kovesi: „Mi s-a interzis să vorbesc cu presa.” A fost pusă sub control judiciar
Pe 8 martie 2019, procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie au anunţat că Laura Codruţa Kovesi este urmărită penal în cel de-al doilea dosar, pentru constituire de grup infracţional organizat şi cinci infracţiuni de complicitate la represiune nedreaptă sub forma participaţiei improprii, surse judiciare precizând pentru MEDIAFAX că este vorba de dosarul procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti.